Eerste Nokia-smartphone met Windows 8

Redactie
0

De Finse fabrikant van mobieltjes Nokia heeft woensdag in New York zoals verwacht zijn eerste Lumia-smartphone met het besturingssysteem Windows Phone 8 voorgesteld. Daarmee zet Nokia de bijna twee jaar geleden bij het aantreden van CEO Stephen Elop begonnen strategiewijziging voort.

Het nieuwe vlaggenschip  van de Lumia-serie is de 920 met PureView. In de Lumia 920 zit een dualcore Snapdragon S4-processor van Qualcomm met 1,5 GHz. De telefoon heeft ook een NFC-chip en het 4,5″-display (1280 x 768 pixels) komt met een nieuwe touchtechniek waardoor je hem ook met dikke handschoenen aan nog moet kunne bedienen.. Hij weegt 185 gram.

De camera heeft een 8-megapixelsensor en een Zeiss-lens. Daarmee ligt hij op het niveau van andere goede smartphonecamera’s. Nokia heeft het over een bijzonder hoge lichtgevoeligheid (dus een ruisarme sensor) en een mechanische beeldstabilisator. Video’s kunnen in Full HD-kwaliteit met 30 frames per seconde worden opgenomen. Ook de software heeft van Nokia een paar aardige features meegekregen.

De 920 heeft een 2000 mAh-accu, die draadloos is te opladen. Daarvoor is er een oplaadmat van fabrikant Fatboy waarmee de telefoon volgetankt kan worden. Bovendien heeft Nokia al partnerovereenkomsten gesloten met de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic en een koffieverkoopketen om gebruikers onderweg oplaadpunten aan te bieden. Behalve de mat zijn er ook nog andere apparaten voor het draadloze opladen, waaronder een luidspreker, simpele kleine plaatjes of een speciale standaard waarin je de telefoon tijdens het opladen kunt blijven gebruiken.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er