“Eén wachtwoord en gebruikersnaam in 2016”

Noud van Kruysbergen
0

De internationale beveiligingsindustrie heeft zich ten doel gesteld dat alle gebruikers over drie jaar één wachtwoord en gebruikersnaam hebben om zich op alle verschillende internetsites en -diensten te kunnen aanmelden. Dat bleek tijdens een paneldiscussie op de CTIA2013 conferentie die eind mei in Las Vegas gehouden werd. Volgens de panelleden zou zo’n universele login al in 2016 werkelijkheid kunnen worden. Op het moment worden er diverse proefprojecten gehouden. Voor het zover is moeten nog wel heel wat moeilijkheden overwonnen worden, want alle betrokken partijen moeten meewerken, dus ook bedrijven, internetproviders en overheden.

Afzonderlijke internetbedrijven werken overigens al met één login voor al hun verschillende site en diensten. Bijvoorbeeld bij Google kun je al met één wachtwoord terecht op Gmail, Maps, Google+ en YouTube.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er