Edge crasht met Google als zoekmachine

Daniel Dupré
0

Gebruikers van Microsofts Browser Edge waarbij Google als standaard zoekmachine is ingesteld, hebben gemeld dat de browser daardoor crasht.

Microsofts Browser Edge crashte bij gebruikers die Google als hun standaard zoekmachine hadden ingesteld. Microsoft heeft een workaround uitgebracht, die het probleem moet oplossen.

De crashes traden op bij het intypen van een adres in de adresbalk, schrijft Microsoft in een tweet. Om dit te voorkomen, raadde het bedrijf aan om de zoeksuggesties volledig uit te schakelen in de instellingen. In de tussentijd zoekt het bedrijf naar een oplossing van het probleem en vraagt het getroffen gebruikers om de wijzigingen in hun instellingen ongedaan te maken, en Microsoft op de hoogte te stellen als ze daarna nog steeds crashes ondervinden.

Nieuwsportal The Verge heeft na tests geconcludeerd dat alleen gebruikers met Google als zoekmachine werden getroffen. Microsofts eigen zoekmachine Bing zou geen problemen ondervinden.

(Eva-Maria Weiß/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't 06/2024

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je o.a. Nederland – Frankrijk geheel gratis

Wil je het EK 2024 live volgen? In dit artikel lees je hoe je onder andere Nederland – Frankrijk aanstaande vrijdag in de hoogste kwaliteit met Nederl...

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er