Edge crasht met Google als zoekmachine

Daniel Dupré
0

Gebruikers van Microsofts Browser Edge waarbij Google als standaard zoekmachine is ingesteld, hebben gemeld dat de browser daardoor crasht.

Microsofts Browser Edge crashte bij gebruikers die Google als hun standaard zoekmachine hadden ingesteld. Microsoft heeft een workaround uitgebracht, die het probleem moet oplossen.

De crashes traden op bij het intypen van een adres in de adresbalk, schrijft Microsoft in een tweet. Om dit te voorkomen, raadde het bedrijf aan om de zoeksuggesties volledig uit te schakelen in de instellingen. In de tussentijd zoekt het bedrijf naar een oplossing van het probleem en vraagt het getroffen gebruikers om de wijzigingen in hun instellingen ongedaan te maken, en Microsoft op de hoogte te stellen als ze daarna nog steeds crashes ondervinden.

Nieuwsportal The Verge heeft na tests geconcludeerd dat alleen gebruikers met Google als zoekmachine werden getroffen. Microsofts eigen zoekmachine Bing zou geen problemen ondervinden.

(Eva-Maria Weiß/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't magazine 4/2023

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er