DuckDuckGo scherpt concurrentie met Google aan

Daniel Dupré
0

Als sinds afgelopen januari toont Google-concurrent DuckDuckGo bij zoekopdrachten naar adressen resultaten die verkregen zijn met Apple Kaarten.

In een volgende stap heeft de privacy-bewuste zoekmachine de koppeling met de kaartenservice verder uitgebreid door het gebruiksvriendelijker te maken en meer functies toe te voegen. Het uiteindelijke doel lijkt te zijn om een goed alternatief te worden voor Google Maps, al is daar nog wel wat werk voor nodig.

DuckDuckGo kaarten nachtmodus

Bij zoekopdrachten naar plaatsen of bedrijven op de kaart maakt DuckDuckGo gebruik van Apple Kaarten. De alternatieve zoekmachine heeft nu ook een nachtmodus ingebouwd.

Je kunt DuckDuckGo Kaarten nu makkelijker bereiken via een tabblad van de zoekmachine. Ook is er een nachtmodus beschikbaar die je in de zoekinstellingen aanpast. Informatie over winkels en dergelijke wordt verzorgd door Yelp, ook een partner van Apple.

De zoekmachine benadrukt dat bezoekers anoniem blijven. Ook als ze kaartendienst gebruiken, worden er geen identificeerbare gegevens of IP-adressen door DuckDuckGo verzameld en aan Apple doorgestuurd. De locatie van de gebruiker wordt gedurende de browse-sessie vastgehouden en daarna direct verworpen zonder dat deze wordt opgeslagen.

 

 

Meer nieuws over privacy en internet vind je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er