Dropbox verdubbelt opslag en verhoogt prijzen

Daniel Dupré
1

dropbox

Dropbox heeft de prijs voor zijn Plus-abonnementen verhoogd. Je krijgt met 2 terabyte dan wel twee keer zoveel opslagruimte en er zijn enkele nieuwe functies toegevoegd. Onlangs had Dropbox ook al wijzigingen aangebracht in zijn gratis aanbod.

De prijs is nu 11,99 euro per maand in plaats van 9,99 euro voorheen. Ook is de opslagruimte van de Professional-abonnementen verhoogd van 2 naar 3 terabyte. Het Business-aanbod moet bovendien binnenkort naar 5 terabyte worden uitgebreid.

De nieuwe functies die Dropbox heeft toegevoegd heten Smart Sync en Rewind. Met Smartsync zoek je in de map van je Dropbox-account alle bestanden en gedeelde mappen, zonder dat deze harde schijf ruimte in beslag nemen, legt Dropbox uit in zijn blog. De slimme synchronisatie werkt met Windows en macOS. Op termijn moeten er ook zoekfuncties worden toegevoegd, die niet alleen op bestandsnaam maar ook op tekstinhoud kunnen zoeken.

Met de nieuwe Rewind-functie kun je abusievelijk verwijderde bestanden weer ongedaan maken. Je kunt tot 30 dagen terug mappen of het hele account restoren. Binnenkort zullen er volgens Dropbox ook meer functies voor de professionele versie verschijnen, zoals een nog uitgebreidere Smart Sync en een Watermarking tool, waarmee je foto’s met een watermerk kunt voorzien.

 

Meer interessante nieuwtjes op IT-gebied vind je in c't magazine 12/2022

Meer over

Cloudopslag

Deel dit artikel

Lees ook

UEFI BIOS: bekende beveilingslekken nog niet verholpen

Door experts zijn verschillende OpenSSL-versies die beveiligingslekken bevatten in een UEFI BIOS-update gevonden. Dit brengt logischerwijs wat risico'...

Black Friday Deals 2022: de beste deals voor je op een rijtje

Black Friday is een periode met aanzienlijk veel techdeals. Het is logisch dat je dan gauw het overzicht kwijtraakt. Gelukkig hebben wij van c't wat l...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Jard
Lezer
Jard

Een rekening van dropbox van €119,88 via paypal! Fraude?