Dropbox breidt beheersconsole voor teams uit

Redactie
0

Om het beheer van groepen in Dropbox for Teams voor administrators makkelijker te maken, hebben de ontwikkelaars van de populaire clouddienst de beheersconsole in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast zijn er functies voor het controleren en vormen van groepen bijgekomen.

Administrators kunnen voortaan de meest recente activiteiten, websessies, gekoppelde apparaten en applicaties van derden van ieder teamlid bekijken. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten in de groep is informatie gefilterd naar logins, wachtwoorden, applicaties, apparaten en leden. Ook kun je een rapportage downloaden.

Bovendien zijn er regels voor gebruikersaccounts opgesteld om gedeelde mappen en links binnen het bedrijf te houden. De leden hebben de mogelijkheid om contacten aan gedeelde mappen toe te voegen of te verwijderen. De administrator kan eisen dat nieuwe leden zich in twee stappen moeten aanmelden. Daarnaast kunnen ze links naar websessies, apparaten of applicaties verbreken en leden uit een groep verwijderen. Indien nodig kan ook een e-mail worden gestuurd om het wachtwoord te resetten.

Dropbox heeft op de eigen site een videootje staan over de nieuwe beheersconsole. Na registratie met creditcard is Dropbox for Teams 14 dagen gratis uit te proberen.

Meer over

Cloudopslag

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er