Doom II na 24 jaar uitgespeeld

Daniel Dupré
0

Bijna een kwart eeuw na het verschijnen van Doom II heeft een gamer de laatste secret in first-person-shooter Doom II gevonden en daarmee het spel voor 100% uitgespeeld. Er zitten talloze secrets in de game, die je echter niet hoeft op te lossen om naar het volgende level te komen. Tenzij je uiteindelijk in je gamestatistieken overal 100% wilt hebben staan.

Dat is nu een gamer met de naam Zero-Master gelukt. Voor zover bekend heeft hij als eerste een manier gevonden om in Map 15 (Industrial Zone) een teleporter te activeren waarmee je in een geheime ruimte terechtkomt.

Die ruimte was al bekend, alleen was het nog niemand gelukt om daar zonder cheats terecht te komen. Zero-Master heeft de oplossing min of meer door toeval ontdekt, doordat een tegenstander tegen hem aanliep en hij de secret ontgrendelde. Mede-oprichter van id Software en Doom-ontwikkelaar John Romero heeft de gamer gefeliciteerd via Twitter en bevestigd dat dit ook de officiële manier is om het geheim te ontsleutelen.

Zero-Master heeft een video op YouTube gezet waarin te zien is hoe hij de level oplost. Het moment waarin hij de laatste secret ontdekt zit net iets na drie minuten in de video.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Game-monitor met hoge refreshrate: zes monitors getest

Een moderne game-monitor belooft games zeer soepel op je scherm te toveren. Hij toont tot 240 frames per seconde en biedt nog meer gaming-extra's. Maa...

Game headset met stereo: beknopte review

Sennheiser heeft verschillende headsets die vooral als game headset zijn bedoeld. De fabrikant doet er een schepje bovenop met het vlaggenschip GSP 60...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er