Display dat zich opvouwt als een paraplu

Redactie
0

Ideeën voor oprolbare en opvouwbare displays zijn er al vaker geweest. Maar nu is er eindelijk een concept dat productierijp is en nog potentie lijkt te hebben ook: SPUD, oftewel the Spontaneous Pop-up Display.

We kwamen SPUD tegen op Kickstarter en vonden het gelijk een nuttig project dat net zo vernuftig is als eenvoudig. Het is een compact projectiescherm van 24 inch dat zich als een paraplu openvouwt. Aan de achterkant zit er een kleine portable beamer in. Eenmaal opgesteld heeft SPUD nog het meeste weg van een – zij het vederlichte – ouderwetse CRT-monitor.

De afmetingen zijn dan 61 cm (diagonaal) en 53 × 28 × 36 cm (hoogte × breedte × diepte). In opgevouwen toestand zijn de afmetingen 17 × 5.5 × 19 cm. Het gewicht is minder dan een kilo. Daarmee is het opvouwbare scherm erg geschikt voor kleine presentaties of als extern scherm bij je smartphone en voor op reis. Het projectorgedeelte van de SPUD heeft een speciale lens om een 24 inch beeld over een hele korte afstand te projecteren. Achterop zitten een voedingsaansluiting en een hdmi- en usb-poort,

Extern scherm

In de hdmi-poort kun je een kabel steken om het scherm aan een computer te verbinden, maar je kunt er ook een draadloze Chromecast, Microsoft Wireless Display Adapter, Fire TV Stick of Roku Stick insteken en de usb-poort gebruiken voor de stroom.

Het project heeft zijn doelstelling van 33.000 dollar al voor het einde met meer dan twintig keer overtroffen. Dus de SPUD gaat er zeker komen. Hij heeft wel geen lichtgewicht prijsje, ongeveer 400 dollar.

spudspudback_uitgelicht

De SPUD, oftewel the Spontaneous Pop-up Display, is een 24″-scherm dat zich laat opvouwen als een paraplu. Aan de achterkant zit een speciale kleine beamer.

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er