DHL levert pakketjes op waddeneiland per drone

Noud van Kruysbergen
0

parcelcopterIn Duitsland gaat binnenkort een interessant proefproject van start met een drone-helicopter voor het bezorgen van urgente pakketjes tot 1,2 kg (met name medicijnen) op een afgelegen waddeneiland.

De ‘parcelcopter’ komt in actie als een gewone helicopter of een boot niet beschikbaar zijn. De parcelcopter is een initiatief van DHL en zal vliegen naar het Noordzee-eiland Juist (17 km lang, tot 900 meter breed) voor de kust van Duitsland. De op afstand bestuurde drone heeft vier rotors en een aerodynamische container tussen zijn landingsgestel. De afstand die overbrugd moet worden is 12 kilometer over zee vanaf de haven van Norddeich. Het voordeel van dit traject is dat de drone nergens over bewoond gebied of gebouwen hoeft te vliegen.

Tijdens de test zullen er in het gebied geen andere, bemande vluchten zijn. Het grondstation staat overigens continu in contact met de luchtverkeersleiding. Er is dus weinig kans op botsingen, hoewel er altijd een risico bestaat met vogels. De grootste uitdaging zal het weer zijn, dat erg winderig en regenachtig kan zijn. Het Duitse Microdrones GmbH heeft de drone ontworpen. De machine kan een snelheid halen van 65 km/u, waarmee de oversteek 15 tot 30 minuten zal duren.

Volgens DHL zijn er geen plannen om de drone in te zetten bij de normale pakketbezorging, maar alleen voor urgente leveringen in afgelegen gebieden.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Netflix-account delen: omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het aanpakken van mensen die hun Netflix-account delen met anderen. Dit wordt namelijk niet meer geaccepteerd door de streamin...

Logitech kondigt de Astro A50 X aan voor alle consoles én je pc

Vandaag introduceert Logitech de draadloze gamingheadset Logitech G Astro A50 X Lightspeed. Deze headset is compatibel met pc's, smartphones en alle h...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er