De Steam Machines komen in 2014

Noud van Kruysbergen
0

Het is al langer duidelijk dat Valve aan een eigen spelconsole werkt. Eerst kwam de spelontwikkelaar, die vooral bekend is van games als Counter-Strike en Half-Life, met het eigen besturingssysteem SteamOS op basis van Linux. Nu heeft het bedrijf zijn spelconsole meteen in meerdere varianten geïntroduceerd met verschillende 3D-performance en uitrusting – de zogenaamde Steam Machines. Deze moeten in 2014 op de markt komen.

De consoles bestaan uit pc-hardware en halen de via Steam verkrijgbare pc-games naar de woonkamer. Valve werkt daartoe samen met Nvidia, die voor de benodigde Linux-drivers voor zijn grafische kaarten zorgt. Dat is concurrentie waar Microsoft (Xbox) en Sony (Playstation) niet op zitten te wachten, maar wij (consumenten) wel.

Een gameconsole kan natuurlijk niet zonder een controller, en die is er nu ook: de Steam Controller. Deze draadloze controller heeft niet de gebruikelijke joysticks, maar twee touchpads die je met je duimen kunt bedienen en kunt aanklikken. De resolutie van de touchpads moet hoog genoeg zijn om in First Person Shooters nauwkeurig te kunnen sturen en mikken.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er