De nieuwe Microsoft Teams komt eraan en dit moet je erover weten

Elwin Hodžić
0

Tot nu toe waren er twee applicaties voor Microsoft Teams, maar daar komt binnenkort verandering in: Microsoft stopt met de aparte client voor particuliere gebruikers en behoudt slechts één client.

De nieuwe Microsoft Teams komt eraan en dit moet je erover weten

Preview van de nieuwe client

Microsoft heeft aangekondigd dat Microsoft Teams-gebruikers voor het eerst één app kunnen gebruiken voor al hun accounts. De nieuwe client is opgenomen in een preview-versie van Windows 11 Insider Preview Build 26080. Deze stap was reeds aangekondigd door Microsoft in augustus 2023.

Toevoegen van accounts in de nieuwe Microsoft Teams

Na de update kunnen gebruikers extra accounts toevoegen door op hun profielfoto te klikken. Iedereen die de client al gebruikt voor werk, school en universiteit, kan een persoonlijk Microsoft Teams-account aanmaken. Gebruikers die voorheen de client privé gebruikten, zullen echter moeten overstappen naar de andere app. Microsoft zal deze client in toekomstige releases uitfaseren.

Parallel gebruik van accounts

Gebruikers kunnen echter beide accounts parallel gebruiken en afzonderlijk starten, waardoor ze meerdere vensters tegelijkertijd kunnen openen voor verschillende accounts. Teams zal inkomende oproepen en andere notificaties koppelen aan het desbetreffende account.

Verbeteringen in gebruikerservaring in de nieuwe Microsoft Teams

Bij het bijwonen van een vergadering kunnen gebruikers straks direct kiezen welk account ze willen gebruiken. Binnenkort kunnen gebruikers ook deelnemen aan een (openbare) videoconferentie vanuit de client zonder dat ze zich hoeven aan te melden bij hun account.

Beschikbaarheid van de nieuwe Teams

De preview zal beschikbaar zijn in april en de algemene beschikbaarheid van de universele applicatie wordt verwacht in mei. De nieuwe client werd al aangekondigd voor eind 2023, samen met het nieuwe adresboek, genaamd de People App. Meer details over de nieuwe Teams-app is te vinden in deze blogpost.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er