De nieuwe iPhone 11

Daniel Dupré
0

Apple heeft drie nieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max die de iPhone XR, XS en XS Max moeten aflossen. De iPhone 11 heeft een 6,1″-LCD-scherm, de Pro versie verschijnt als 5,8″-scherm en de Max-versie heeft een 6,5″-OLED-display.

Apple_iphone_11-rosette-family-lineup-091019

(Bron: Apple)

 

Alle drie modellen hebben een in 7nm-fabricageproces vervaardigde A13 Bionic-chip die hogere prestaties moet leveren wat de processor en de graphics betreft en tot wel 20 procent sneller zou zijn dan zijn voorganger. Doordat hij zuiniger werkt, zouden de smartphones ook een langere accuduur moeten hebben.

De iPhone 11 heeft een dual-camerasysteem gekregen. Met de tweede lens kun je ultra-groothoekfoto’s maken. Het instapmodel is in zes verschillende kleuren verkrijgbaar.

De iPhone 11 Pro heeft een triple-camerasysteem. De extra derde lens is een teleobjectief met 2X optical zoom. De Pro-modellen krijgen een ‘Deep Fusion’-modus, die zeer hoogwaardige opnamen moet opleveren. De drie camera’s nemen dan verschillende foto’s die de techniek tot één beeld samenstelt. Met een nieuwe nachtmodus moeten alle drie iPhones heldere foto’s in donkere omstandigheden maken met minder ruis. De camera aan de voorzijde ondersteunt 4K-video’s met 60 fps en slow motion-opnamen.

Apple noemt het scherm van de iPhone 11 Pro het ‘Super Retina XDR Display’ en het zou 1200 nits behalen en toch zuiniger zijn. De nieuwe Pro-modellen zijn waterdicht en volgens Apple stabieler. De iPhone 11 Pro heeft een matte achterzijde van glas en zal verkrijgbaar zijn in space-grijs, zilver, goud en groen.

De Pro wordt met een 18 watt voeding geleverd waarmee de nieuwe iPhone stukken sneller zou moeten laden via de usb-c-poort. Op de iPhone 11 zit nog steeds de Lightning-poort en wordt wederom geleverd met een 5 watt voeding. De nieuwe iPhones ondersteunen wifi 6 en gigabit LTE tot 1,6 Gbit/s downlinksnelheid.

Op 13 september start de voorverkoop van de nieuwe iPhones en de toestellen liggen vanaf 20 september in de winkels. De iPhone 11 verschijnt in drie uitvoeringen voor 809 euro (64 GB), 859 euro (128 GB) en 979 euro (256 GB). De iPhone 11 Pro en Pro Max verschijnen ook in drie versies met opslagcapaciteiten van 64 GB, 256 GB en 512 GB. De iPhone Pro kost dan respectievelijk € 1159, € 1329 en € 1559. De iPhone 11 Pro Max kost € 1259, € 1429 en € 1659.

 

Maar Apple nieuws lees je in c't 06/2024

Meer over

AppleiPhone

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Copilot+-laptops op ARM-cpu’s van diverse fabrikanten aangekondigd

Microsoft stimuleert de verspreiding van Windows op ARM-cpu's meer dan ooit tevoren. Vrijwel alle grote fabrikanten hebben al AI-laptops met Microsoft...

Logitech MeetUp 2 gelanceerd voor vergaderingen in huddle rooms

We ontvingen een exclusieve uitnodiging voor een persbijeenkomst op 14 en 15 mei bij het kantoor van Logitech in Cork, Ierland. Wij kregen als een van...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er