De nieuwe drone: een superstille zeppelin

Noud van Kruysbergen
0

silent_runnerDrones, de kleine viermotorige helikopters met camera, zijn bij mooi weer en een leuk evenement tegenwoordig vrijwel altijd aanwezig. Een Duitse groep zeppelinliefhebbers heeft zijn project voor een zeppelin-drone op een crowfundingsite gezet.

Een op afstand bestuurde luchtschip heeft een aantal voordelen ten opzichte van een multicopter: hij is erg stil en kan in de lucht blijven hangen zonder energie te verbruiken. En hij is veilig, tenminste als je hem met het onbrandbare helium vult en niet met waterstof. Het project voor de zelfbouw-zeppelin silent_runner biedt al die voordelen en kan ook nog een lichte camera mee aan boord nemen. Silent_runner is vooral geschikt voor gebruik in grote binnenruimten als sporthallen en tentoonstellingsruimten. Op de website is een filmpje van de zeppelin in actie te zien.

Na drie jaar ontwikkeling is het team zover dat silent_runner als project op het crowdfunding-platform Startnext is aangemeld om geld op te halen voor de productie van een bouwkit. Voor 20 euro krijg je de speciale kunststof onderdelen, die je voor de zelfbouw nodig hebt. Voor 200 euro krijgt je de bijna complete kit inclusief de body van het luchtschip – je hebt dan alleen nog lijm, een willekeurige afstandsbediening met 3 kanalen en helium om de body mee te vullen nodig. En kant-en-klare zeppelin kost 400 euro.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er