De nieuwe drone: een superstille zeppelin

Noud van Kruysbergen
0

silent_runnerDrones, de kleine viermotorige helikopters met camera, zijn bij mooi weer en een leuk evenement tegenwoordig vrijwel altijd aanwezig. Een Duitse groep zeppelinliefhebbers heeft zijn project voor een zeppelin-drone op een crowfundingsite gezet.

Een op afstand bestuurde luchtschip heeft een aantal voordelen ten opzichte van een multicopter: hij is erg stil en kan in de lucht blijven hangen zonder energie te verbruiken. En hij is veilig, tenminste als je hem met het onbrandbare helium vult en niet met waterstof. Het project voor de zelfbouw-zeppelin silent_runner biedt al die voordelen en kan ook nog een lichte camera mee aan boord nemen. Silent_runner is vooral geschikt voor gebruik in grote binnenruimten als sporthallen en tentoonstellingsruimten. Op de website is een filmpje van de zeppelin in actie te zien.

Na drie jaar ontwikkeling is het team zover dat silent_runner als project op het crowdfunding-platform Startnext is aangemeld om geld op te halen voor de productie van een bouwkit. Voor 20 euro krijg je de speciale kunststof onderdelen, die je voor de zelfbouw nodig hebt. Voor 200 euro krijgt je de bijna complete kit inclusief de body van het luchtschip – je hebt dan alleen nog lijm, een willekeurige afstandsbediening met 3 kanalen en helium om de body mee te vullen nodig. En kant-en-klare zeppelin kost 400 euro.

Deel dit artikel

Lees ook

Is het veilig om met je smartphone voor echt geld te spelen in het online casino?

Sinds kort gokken voor het eerst meer mensen mobiel dan via pc. Maar is dat wel veilig? Hier wordt uitgelegd hoe je veilig met je smartphone in een on...

Apple Event, California Streaming met nieuwe iPhone en Airpods

Apple event "California Streaming",14 september 19:00 uur wordt de iPhone 13 aangekondigd, maar mogelijk ook de Apple Watch, AirPods en iPads.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er