De leukste online vrijetijdsbestedingen

Blog
0

De coronacrisis heeft veel impact op ons leven, zo ook op de manier waarop we onze vrije tijd indelen. Veel mensen kunnen hun normale hobby’s even niet beoefenen. We mogen immers niet naar de kroeg of het museum, en ook een bezoekje aan je lokale hardware winkel zat er door de lockdown niet in. Velen van ons zijn daarom op zoek naar nieuwe hobby’s – vaak digitaal. Gelukkig zijn er ook online veel leuke manieren om je te ontspannen.Stream een serie of film

De meest voor de hand liggende manier om online ontspanning te vinden, is door lekker op de bank voor de tv neer te ploffen. Tegenwoordig zijn ontzettend veel films en series online te bekijken. Streamingsdiensten als Netflix, HBO en Disney+ concurreren volop met elkaar en bieden een veelzijdig aanbod. Een aanrader is bijvoorbeeld de nieuwe Netflix-film Don’t Look Up, dat gaat over twee astronomen die een komeet ontdekken die de aarde zal verwoesten. Hun waarschuwing wordt echter niet serieus genomen door de Amerikaanse president en ook het lekken van het nieuws via de media haalt niet veel goeds uit. Met een ware sterrencast bestaande uit onder andere Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill en Ariana Grande, belooft de film veel goeds.

Online sportweddenschappen

Ook al heb je door de coronacrisis misschien je voetbalskills minder geoefend op het veld, je kan wel je kennis van het spel inzetten door online sportweddenschappen aan te gaan. Voetbal is natuurlijk niet de enige sport waarbij te wedden is. Ook op gebied van basketbal, tennis, Formule 1 en nog veel meer kun je geld verdienen door de juiste uitkomst te voorspellen. Online wedden op sport is een leuke en vooral spannende hobby. Je kan daarbij natuurlijk op je gevoel afgaan, maar je kunt ook precies uitpluizen hoe je het best een weddenschap plaatst. Op het internet zijn veel tips te vinden over het verhogen van je winkans.

Strijd tegen je vrienden in een online pubquiz

Ook als je samen met je vrienden iets leuks wilt doen, zijn er online opties. Ga bijvoorbeeld de strijd met elkaar aan door een online pubquiz te doen. Je kan met je huisgenoten spelen maar ook op afstand. Splits het gezelschap op in teams en probeer zoveel mogelijk vragen correct te beantwoorden. De vragen gaan vaak over allerlei onderwerpen: van sport tot politiek en van muziek tot geschiedenis. Neem er vooral een lekker hapje en drankje bij, dan wordt het net zo leuk als in het café!

Volg een online cursus

Een andere leuke online bezigheid is jezelf iets nieuws leren. Er staan tal van interessante cursussen online, die je gewoon thuis vanuit je luie stoel kunt doen. Heb jij altijd al willen leren programmeren? Of foto’s bewerken via Photoshop? Op het internet zijn veel online cursussen te vinden waarmee je in mum van tijd een nieuwe vaardigheid hebt aangeleerd. Als je graag een nieuwe taal wilt leren spreken, zoals Frans of Arabisch, kijk dan ook eens op VakantieVeilingen. Daar kun je bieden op allerlei online cursussen, waaronder taalcursussen. Vaak lukt het om voor een paar euro al een leuke cursus te pakken te krijgen.

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee