De kleinste 3D-printing-pen

Noud van Kruysbergen
0

ct_lix2LIX is volgens de makers de perfecte tool om 3D- (en 2D-)decoraties, kunst, sieraden en prototypes te maken. Een 3D-printing-pen is wel geen nieuw concept, maar deze pen is wel de eerste met het formaat van een normale pen, die je ook als pen in je hand kunt houden voor een betere besturing.

De 3D-printing-pen van Lix staat als project op de crowdfunding-site Kickstarter en is daar razend populair. Eind mei loopt de termijn op Kickstarter af en nu al heeft LIX 18 keer het doelbedrag van 30.000 pond opgehaald. De pen werkt op dezelfde manier als een normale 3D-printer. Aan de bovenkant stop je er een draad van gekleurd plastic (ABS/PLA) in en bij de hete punt komt dat er vloeibaar weer uit. De draad stolt meteen weer, zodat je letterlijk in de lucht kunt tekenen. De pen wordt van stroom voorzien door een kabel waarmee je hem op een usb-poort van je computer kunt aansluiten.

Voor snelle inschrijvers was de pen verkrijgbaar voor 43 pond, de definitieve prijs zal circa 92 pond zijn (exclusief verzendkosten).

Meer over

3D-printen

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er