De geheimzinnige start-up Magic Leap

Noud van Kruysbergen
0

Magic_LeapAls Google een half miljard dollar in een start-up investeert, moet daar iets achter steken. In het geval van Magic Leap zal dat bijvoorbeeld een nieuwe manier om driedimensionale beelden weer te geven zijn. Het pas in 2010 opgerichte bedrijf doet sinds langere tijd onderzoek achter gesloten deuren en heeft nu in een video wereldkundig gemaakt dat het aan een videobril werkt die net als Microsofts HoloLens 3D-objecten in de echte wereld integreert.

In de video moet een speler zich in een augmented-reality-omgeving (AR) met een – niet virtueel – wapen verdedigen tegen aanvallen van monsters in zijn kantoor.

CEO Abovitz verklaarde onlangs dat de door Magic Leap ontwikkelde techniek in de toekomst smartphones, notebooks en smartwatches zullen vervangen. In de video zie je eerst hoe de browser, het mailprogramma, de agenda en keuzemenu’s als virtuele objecten in de echte wereld opduiken, daar ‘grijpbaar’ zijn en met de handen naar een andere plaats geloodst kunnen worden. Voor de effecten werkt Magic Leap blijkbaar samen met de firma Weta Workshop, die onder andere special effects voor de film ‘de Hobbit’ ontwikkeld heeft.

De basis voor de AR-wereld is blijkbaar een kleine projectiebeamer in de bril die zijn licht indirect op de retina projecteert en daardoor een voldoende helder beeld kan genereren. Omdat het geprojecteerde beeld naadloos in de omgeving gevoegd wordt, moet dat realtime in 3D gescand worden. Bovendien moeten de ogen en handen van de brildrager continu getrackt worden om interactie met de virtuele objecten mogelijk te maken.

Volgens Abovitz is een digitaal light-field de natuurlijkste manier voor interactie met digitale content. Ook Microsofts HoloLens gaat het om een AR-bril met light-field-projectie. Magic Leap en Microsoft kunnen nog geen mededelingen doen wanneer de eerste producten gaan verschijnen. Volgens Abovitz zouden nog dit jaar de eerste prototypen van Magic Leap aan ontwikkelaars gaan.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Asus Z790 moederborden aangekondigd voor Intel 13th gen

Vandaag heeft Asus een uitgebreide reeks van nieuwe Intel Z790 moederborden aangekondigd in de ROG Maximus-, ROG Strix-, TUF Gaming- en Prime-productf...

Sans Institute viert 15 jaar online training

Ter gelegenheid van het 15-jarige jubileum van het SANS OnDemand online trainingsplatform is het platform herzien en heeft het een nieuw uiterlijk gek...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er