De cloud gaat een grote rol spelen in de toekomst

Redactie
1

Als je de toekomstvisie van Strato mag geloven, dan gaat de cloud in de toekomst een grote rol spelen in ons dagelijkse leven. Het hostingbedrijf verwacht dat alle onderdelen van ons leven met elkaar verbonden zullen zijn en ziet daarbij een belangrijke, ondersteunende rol weggelegd voor de cloud. Slimme producten, zoals smartwatches en smartglasses, zullen voor deze verbinding zorgen. Hieronder vind je drie scenario’s die over 20 jaar mogelijk werkelijkheid zijn.

Meten en delen van jouw gezondheid

Veel mensen hebben inmiddels al een smartwatch om hun pols, maar in de toekomst zal waarschijnlijk iedereen zo’n slim horloge hebben. Hier kun je onder meer je gezondheid mee in de gaten houden. De smartwatch kan bijvoorbeeld meten hoe je hebt geslapen, waarna je deze informatie kunt vergelijken met die van de nachten ervoor. De smartwatch kan een samenvatting van jouw medische gegevens zelfs projecteren op het plafond, waarbij je ook jouw hartslag en bloeddruk kunt bekijken. Hierna ontvang je een melding of je de data in de cloud wilt delen met je huisarts, zodat hij of zij jou advies kan geven.

Boeken van een restaurant

Het is morgen een bijzondere dag. Je geliefde komt terug van een zakenreis op de dag dat jullie vijf jaar getrouwd zijn. Het is dus tijd voor feest. Als verrassing wil je een reservering maken bij jullie favoriete restaurant waar jullie geregeld komen. Je belt het restaurant door twee keer te knipperen met je ogen en je ziet de eigenaar al verschijnen in je slimme bril. Je legt jouw plannen aan hem uit, waarna hij vraagt of je zoals altijd vooraf wilt betalen via de cloud. Dit keer antwoord je met nee, aangezien het een verrassing moet blijven. Je zult na het etentje afrekenen met je smartwatch.

Lopen van een onbekende route

Het kan nog steeds voorkomen dat je ergens naartoe moet waar je niet zo goed bekend bent. Je hoeft je dan geen zorgen te maken, want jouw slimme bril weet precies waar je langs moet en geeft je in realtime updates van de route op basis van informatie in de cloud. De stappen die je moet nemen om de eindbestemming te bereiken worden in je smartglasses getoond en files worden omzeild. Je bent compleet zorgeloos onderweg, want je weet zeker dat je op tijd komt.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Strato

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Leuke vergezichten, maar de rol van de cloud komt op mij niet over. Dus al helemaal niet, welke rol Strato daarbij hoopt te spelen, en dus ook niet, waarom Strato dit artikeltje geplaatst wil hebben. Ik gun c’t en Strato de omzet van harte, maar bij mij beklijft het verlangen naar een AR-bril. Zal ik dan maar een opzetje geven? Ik ben zelf een tevreden klant van Strato voor web hosting en voor cloud opslag. Ik gebruik verschillende apparaten: vier tablets onder Android en vier onder iOS en twee smartphones onder elk. Ik heb onder het stof ook nog wat… Lees verder »