Kalashnikov toont vliegende auto

Redactie
0

Het Russische bedrijf Kalashnikov, vooral bekend vanwege zijn automatische geweren als de AK 47, heeft een eenpersoons ‘vliegende auto’ onthuld. Het voertuig heeft veel weg van een hovercraft en maakt gebruik van 8 door accu’s aangedreven rotors. Het voertuig wordt met twee joysticks bestuurd.

Vliegende auto van Kalashnikov

De eerste beelden van de nog naamloze eenpersoons ‘hover-auto’ van Kalashnikov, onderdeel van het Russische bedrijf Rostec.

Volgens Popular Mechanics, dat het nieuws naar buiten bracht, zou het voertuig uiteindelijk gebruikt kunnen worden voor militaire of civiele taken. Het werkende prototype bestaat vooralsnog uit een metalen constructie, die meer weg heeft van een slee dan van een futuristisch voertuig. In de toekomst zou hier een kunststof carrosserie overheen geplaatst kunnen worden, die tegelijk de rotors beschermt. Met de huidige accu’s kan het voertuig maximaal een half uur in de lucht blijven. Een filmpje op Youtube maakt het een en ander duidelijk.

drone

In de toekomst zou er een kunststof carrosserie overheen geplaatst kunnen worden die tegelijk de rotors beschermt.

Vliegende auto

Het idee van vliegende auto’s of hybride auto’s die kunnen rijden én vliegen, bestaat al heel lang. Maar de laatste tijd zit er echt schot in de praktische uitvoering dankzij ontwerpen en prototypes van Toyota, DeLorean Aerospace en het Nederlandse PAL-V. Dit laatste bedrijf wil zijn eerste bestellingen eind 2018 gaan uitleveren, te beginnen met de PAL-V Liberty Pioneer Edition voor een half miljoen euro (ex btw).

Deel dit artikel

Lees ook

Feyenoord – NEC live kijken? Zo kijk je gratis de KNVB bekerfinale 2024

Morgen om 18:00 staat de finale van de KNVB Beker gepland, waarbij Feyenoord en NEC Nijmegen tegen elkaar zullen spelen in De Kuip in Rotterdam. Wil j...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er