Crysis Remastered ook voor Nintendo Switch

Daniel Dupré
0

De first-person shooter Crysis wordt opnieuw uitgebracht. Volgens ontwikkelingsstudio Crytek zal de nieuwe versie komende zomer verschijnen voor pc, Playstation 4, Xbox One – en de Nintendo Switch. Dit is opmerkelijk, omdat Crysis-spellen meestal optische hoogstandjes zijn terwijl de Nintendo Switch relatief weinig grafische power heeft.

Crysis

(Bron: Crytek)

Crytek krijgt hulp van Saber Interactive met het porten van Crysis Remastered voor de Switch. De Amerikaanse ontwikkelaarsstudio heeft eerder al het de game The Witcher 3 geporteerd voor de Nintendo Switch.

Volgens het persbericht zal Crysis Remastered de single player-campagnes van het origineel overnemen. De stand-alone uitbreiding Warhead lijkt geen deel uit te zullen maken. De multiplayer-modus, Crysis Wars, die samen met Warhead verscheen, wordt ook niet genoemd.

De remastered-versie van de 13 jaar oude game zal worden gepolijst en van nieuwe grafische effecten worden voorzien. Crytek heeft het over nieuwe textures, de moderne anti-aliassing TAA en nieuwe particle-, scherptediepte- en lichteffecten. Ook zal er softwarematige ray-tracing worden gebruikt voor volumetric nevel, lichtstralen en screen-space-reflecties. Er zijn nog geen screenshots of gameplay video’s vrijgegeven, op een zeer korte teaser na.

Bekijk hier de teaser van Crysis Remastered:

 

De originele Crysis werd in 2007 uitgebracht en legde de grafische lat hoger dan welke game dan ook. Naast de graphics had Crysis ook in interessante gameplay: je bestuurt een elite-soldaat die een exoskelet draagt en moet vechten tegen een buitenaardse invasie. Spelers kunnen kiezen tussen verschillende speciale vaardigheden van dit pak. Ze kunnen dan bijvoorbeeld hoger springen of zichzelf tijdelijk onzichtbaar maken. In 2011 werd de opvolger Crysis 2 uitgebracht, het derde deel verscheen in 2013. Sindsdien was het stil rond de Crysis-serie.

 


Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, workshops, reviews en aanbiedingen.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er