Corona-hackathon in weekend 18-19 april

Noud van Kruysbergen
0

Het ministerie van VWS heeft na een eerdere oproep uit meerdere honderden voorstellen voor corona-apps er zeven uitgezocht. Die komen van kleine en grotere partijen en worden op zaterdag 18 april gepresenteerd en ondervraagd.

Daarna kunnen de ontwikkelaars op zondag 19 april na een nachtje doorwerken aangeven en aantonen wat zij met de feedback gedaan hebben. Aan het eind van het weekend zal duidelijk worden welke app ontwikkeld mag worden.

Veel van de geselecteerde apps werken met het principe van nabijheid op basis van Bluetooth. Veel vragen zullen ongetwijfeld gaan over de betrouwbaarheid daarvan.

Wordt een app-bezitter positief getest, dan zal dat (handmatig dan wel automatisch) doorgegeven worden alle contacten van de laatste twee weken, afhankelijk van de inschatting van het risico op basis van afstand en duur.

Het hele proces van dit appathon genoemde event is te volgen op de website van de Rijksoverheid.

 

 

 

c't magazine 10/2023

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er