Corona-hackathon in weekend 18-19 april

Noud van Kruysbergen
0

Het ministerie van VWS heeft na een eerdere oproep uit meerdere honderden voorstellen voor corona-apps er zeven uitgezocht. Die komen van kleine en grotere partijen en worden op zaterdag 18 april gepresenteerd en ondervraagd.

Daarna kunnen de ontwikkelaars op zondag 19 april na een nachtje doorwerken aangeven en aantonen wat zij met de feedback gedaan hebben. Aan het eind van het weekend zal duidelijk worden welke app ontwikkeld mag worden.

Veel van de geselecteerde apps werken met het principe van nabijheid op basis van Bluetooth. Veel vragen zullen ongetwijfeld gaan over de betrouwbaarheid daarvan.

Wordt een app-bezitter positief getest, dan zal dat (handmatig dan wel automatisch) doorgegeven worden alle contacten van de laatste twee weken, afhankelijk van de inschatting van het risico op basis van afstand en duur.

Het hele proces van dit appathon genoemde event is te volgen op de website van de Rijksoverheid.

 

 

 

c't magazine 10/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Asus Z790 moederborden aangekondigd voor Intel 13th gen

Vandaag heeft Asus een uitgebreide reeks van nieuwe Intel Z790 moederborden aangekondigd in de ROG Maximus-, ROG Strix-, TUF Gaming- en Prime-productf...

Sans Institute viert 15 jaar online training

Ter gelegenheid van het 15-jarige jubileum van het SANS OnDemand online trainingsplatform is het platform herzien en heeft het een nieuw uiterlijk gek...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er