Corona-hackathon in weekend 18-19 april

Noud van Kruysbergen
0

Het ministerie van VWS heeft na een eerdere oproep uit meerdere honderden voorstellen voor corona-apps er zeven uitgezocht. Die komen van kleine en grotere partijen en worden op zaterdag 18 april gepresenteerd en ondervraagd.

Daarna kunnen de ontwikkelaars op zondag 19 april na een nachtje doorwerken aangeven en aantonen wat zij met de feedback gedaan hebben. Aan het eind van het weekend zal duidelijk worden welke app ontwikkeld mag worden.

Veel van de geselecteerde apps werken met het principe van nabijheid op basis van Bluetooth. Veel vragen zullen ongetwijfeld gaan over de betrouwbaarheid daarvan.

Wordt een app-bezitter positief getest, dan zal dat (handmatig dan wel automatisch) doorgegeven worden alle contacten van de laatste twee weken, afhankelijk van de inschatting van het risico op basis van afstand en duur.

Het hele proces van dit appathon genoemde event is te volgen op de website van de Rijksoverheid.

 

 

 

c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herh...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er