Corona-app test van start in 5 regio’s – informatie en downloaden

Marco den Teuling
0

Vandaag start de praktijktest van de Corona-app CoronaMelder in Overijssel, Drenthe en een groot deel van Gelderland. De app is beschikbaar voor Android en iOS en bedoeld om de kans op verspreiding te beperken.

Bij de praktijktest van de Corona-app wordt gekeken hoe die werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Verder wordt gekeken of de app goed aansluit op de werkzaamheden van de GGD’en. De resultaten worden gebruikt om de app en het werkproces te optimaliseren. Als de app landelijk wordt ingevoerd, kun je hem blijven gebruiken.

De app is al voor iedereen te downloaden, maar alleen in de volgende 5 GGD-regio’s kun je via de app anderen in samenwerking met de GGD waarschuwen als je corona blijkt te hebben: GGD Twente, GGD IJsselland, GGD Drenthe, GGD Noord- en Oost-Gelderland en GGD Gelderland-Zuid. Je kunt hier voor elke GGD regio controleren welk gebied daaronder valt.  Meer informatie vind je ook op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app of coronamelder.nl.

Corona-app test regio

Meedoen aan de test

Je hebt een iPhone met iOS 13.5 of nieuwer nodig of een Android-telefoon met Android 6.0 of nieuwer. Op oudere versies van iOS en Android wordt het uitwisselen van bluetooth-sleutels door Apple en Google niet ondersteund. De app is te downloaden in de Google Play Store of Apples App Store.

Voor de werking van de app moet je bij installatie wel toestemming geven voor het veilig uitwisselen van unieke anonieme nummers en het sturen van een melding als je besmettingsgevaar hebt gelopen. En je moet bluetooth aanzetten én voortdurend aan laten staan. Het is een persoonlijke afweging of je eventuele privacy- of securityrisico’s voor lief neemt om mee te helpen de verspreiding van Corona tegen te gaan. De Corona-app zal echter het beste werken als zo veel mogelijk mensen die installeren. Voor eventuele vragen over de app kun je contact opnemen met de CoronaMelder helpdesk op 0800 1280.

Corona-app test

Meldingen

Zolang je geen melding van de app krijgt is er (op dat vlak) niets aan de hand. Ben je minstens 15 minuten in de buurt geweest van iemand die later corona blijkt te hebben en heeft diegene ook de app? Dan krijg je een melding, als diegene tenminste zijn codes deelt met de GGD. Het advies is dan om thuis te blijven en je 7 dagen na het contact te laten testen op corona. Ook als je geen klachten hebt. Zie ook de website van de overheid voor meer informatie. Daar vind je ook een telefoonnummer om een gratis Corona-test aan te vragen.

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


 

Uitgebreide achtergrondinfo en reviews lees je op je gemak in c't magazine dec/2021

Meer over

Apps

Deel dit artikel

Lees ook

AMD zet zeilen bij in processors race met Intel

AMD zet alle zeilen bij nu Intel met "Alder Lake" zijn achterstand in de race van de ontwikkeling van processors lijkt goed te maken en maakt winstcij...

Black Friday Weggeefweek 2021

Black Friday en Cyber Monday: van dinsdag 23 november tot en met maandag 29 november maak je elke dag kans op een van de onderstaande prijzen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er