Cooler Master support bracket van glas voor grafische kaarten

Daniel Dupré
0

Cooler Master Support Bracket

(Bron: Cooler Master)

De Cooler Master Support Bracket – de volledige naam luidt tempered glass MasterAccessory ARGB GPU Support Bracket – is voorzien van edge-lighting techniek en biedt ondersteuning voor grafische kaarten . Omdat nieuwe grafische kaarten nogal wat wegen, is het handig om een bracket in je kast te bouwen om de PCIe-poort te beschermen tegen schokken en te vermijden dat de kaart gaat doorzakken.

Versterking inroepen

Als je dan al een extra versteviging in je kast bouwt, mag die er ook mooi uitzien. De Cooler Master Support Bracket is gemaakt van tempered glass en moet stevig genoeg zijn om de grootste en zwaarste kaarten te ondersteunen die in de markt te vinden zijn. In de doos zitten twee support armen die je op verschillende manieren kunt bevestigen aan het tempered glass. De support bracket kan aan de achterkant van de grafische kaart geplaatst worden of aan de zijkant, dicht bij het zijpaneel. De voet van de bracket is magnetisch, zodat hij goed op zijn plek blijft staan bij vibraties of tijdens de transport.

ARGB Edge-Lighting (of ook niet)

In het glas zijn delen gegrafeerd om het licht van de magnetische ARGB base-plate te verspreiden over het glas. Naar wens kun je ook de verlichting uitzetten, zodat je alleen het transparante glas ziet.

Cooler Master Support Bracket

De bracket is flexibel af te stellen voor allerlei verschillende kaarten en kasten. (Bron: Cooler Master)

Compatibiliteit

De Cooler Master support bracket is ontworpen zodat hij compatibel is met veel verschillende combinaties van grafische kaarten en pc-behuizingen. De bracket ondersteunt het gewicht van de grafische kaart met een in hoogte aanpasbare arm, die je tussen 41 mm en 171 mm kunt instellen. Daarmee rust er minder last op het PCIe-slot van het moederbord en beschermt de bracket tegen mogelijke schokken en de kaart tegen kromtrekken door zijn eigen gewicht. Hij is makkelijk te installeren en je hebt er geen gereedschap voor nodig.

De MasterAccessory ARGB GPU Support Bracket is vanaf eind maart verkrijgbaar in de Benelux voor € 24,99.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

De streamingdienst Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun Netflix-account delen met anderen. De streamingdienst accepteer...

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er