Computex: Asus komt met nieuwe producten en samenwerking

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

    Op Computex in Taipei heeft Asus nieuwe producten en een samenwerking aangekondigd die gericht zijn op de zakelijke markt.

    Computex: Asus komt met nieuwe producten en samenwerking

    Samenwerking met Siemens

    Asus heeft aangekondigd dat ze gaan samenwerken met Siemens, een belangrijke leverancier van industriële productieoplossingen. Het partnerschap richt zich op het bevorderen van operationele efficiëntie en productiviteit bij digitale transformatie.

    Vooruitgang in digitale transformatie

    Asus, in samenwerking met TWS en ASUS Cloud, biedt een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van serverontwerp, datacenterinfrastructuur en softwareontwikkeling. Hun expertise strekt zich uit tot het leveren van end-to-end oplossingen, met als resultaat vereenvoudiging van geautomatiseerde optische inspectie (AOI) met een indrukwekkende 80% reductie in inspanning.

    Een ander bedrijf dat een belangrijke rol speelt in de industrie is SIEMENS met hun SIMATIC IPC, dat fungeert als een hardwareplatform voor industriële edge-toepassingen. Dit platform speelt een rol bij het verbinden van de operationele technologie (OT) en informatietechnologie (IT), en draagt bij aan het versnellen van de digitale transformatie in verschillende industrieën.

    Met als doel een betere totaaloplossing te bieden aan de zakelijke markt, hebben Asus en SIEMENS hun krachten gebundeld. Door hun complementaire expertise en technologische mogelijkheden te combineren, streven de twee bedrijven ernaar om gezamenlijk geavanceerdere en efficiëntere oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van bedrijven.

    ASUS introduceert ExpertWiFi-routers

    Asus introduceert de ExpertWiFi EBM68 en EBR63, routers die voldoen aan behoeften van de zakelijke markt. Hierbij kan het gaan om kleine cafés tot middelgrote bedrijven.

    Unieke functies voor bedrijfsrouters

    Asus biedt unieke Self-Defined Network (SDN) en andere functies voor het bedrijfsrouter-ecosysteem, zoals aanpasbare gastportals, VLAN- en VPN-ondersteuning, netwerkuitbreidingsmogelijkheden en apparaatbeheer met de ASUS ExpertWiFi-app.

    Aanpasbaar aan veel scenario’s

    Met de SDN-functie kunnen zakelijke toepassingen en netwerken worden gescheiden en geprioriteerd. Scenario Explorer helpt bij het opzetten van het netwerk in enkele stappen. VLAN-management maakt flexibele opdeling van het netwerk mogelijk.

    Beveiliging en privacy

    De ExpertWiFi-routers bieden meerdere VPN-protocollen voor optimale beveiliging. De AiProtection Pro, in samenwerking met Trend Micro, moet bescherming bieden tegen cyberbedreigingen volgens Asus.

    Eenvoudig beheer

    Volgens Asus kunnen bedrijven met de ASUS ExpertWiFi-app snel en gemakkelijk hun netwerken instellen en beheren. De app biedt ook back-up WAN en de mogelijkheid om meerdere vestigingen te beheren onder één account.

    Meer ExpertWiFi-producten onderweg

    Asus zal binnenkort meer ExpertWiFi-producten introduceren, waaronder access points, bedrade routers en switches, om aan verschillende behoeften van de zakelijke markt te voldoen.

    Asus zet zich in voor het milieu

    Op Computex heeft Asus overigens ook laten zien dat het bedrijf aandacht besteedt aan het verbeteren van de ecologische voetafdruk. Zo is Asus ook bezig met het bereiken van een netto-nul impact op het milieu. Met ASUS Carbon Partner Services ondersteunt het bedrijf zakelijke klanten bij het compenseren van emissies met behulp van natuurlijke koolstofcredits. De diensten zullen dit jaar van start gaan, beginnend met de ExpertCenter D9-serie desktops en de Asus ExpertBook B9-laptop, en er zullen in de toekomst meer opties beschikbaar zijn.

    ASUS Carbon Partner Services voor duurzaamheid

    ASUS biedt klanten een flexibele en transparante oplossing om emissies van ASUS-producten te compenseren en duurzaamheidsdoelen te ondersteunen. De ExpertBook B9 OLED is een voorbeeld van ASUS’ inzet, met een productietechnologie die afval vermindert en een verpakking die is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). Het voldoet aan energie-efficiëntienormen en kan de koolstofemissie verminderen.

    Uitgebreid portfolio voor bedrijven en onderwijs

    ASUS biedt een breed scala aan zakelijke en educatieve oplossingen, waaronder desktops, laptops zoals de Asus ExpertBook B9 en all-in-one pc’s

    Daarnaast introduceert ASUS draagbare educatieve oplossingen met grote displays en een lange batterijduur, waaronder de nieuwe ASUS BR14-serie die duurzaamheid en kostenbeheer voor scholen biedt.

    Efficiënt IT-beheer voor bedrijven

    ASUS heeft ASUS Pre-Deployment Service (APDS) en ASUS Endpoint Management Service (AEMS) gelanceerd als complete services voor modern IT-beheer. Deze oplossingen moeten volgens Asus bedrijven helpen om hun gevoelige gegevens te beschermen en hun IT-operaties te stroomlijnen, waardoor ze zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

    Meer info

    Voor meer informatie kun je terecht op de website van Asus. Ook kun je je hieronder inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de IT-markt die betrekking hebben tot de consumenten- en zakelijke markt.


    Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Meer over

    ASUS

    Deel dit artikel

    Elwin Hodžić
    Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

    Lees ook

    Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

    De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

    NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

    Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er