Cloud kant-en-klaar in huis

Redactie
0

De OwnCloud-community en harddiskfabrikant Western Digital willen komend jaar een home cloud-oplossing met een Raspberry Pi en een schijf van 1 terabyte op de markt brengen.

Volgens een bericht op Owncloud.org is de Owncloud-hardware nog in ontwikkeling en moet die vanaf begin 2016 online te koop zijn.

Het initiatief kwam van WD Labs, de R&D-afdeling van de fabrikant. Die had al eerder de zogenaamde ‘PiDrive Kit’ geïntroduceerd, een 1TB-schijf met een speciale kabel voor de Raspberry Pi. De Pi speelt ook in het gemeenschappelijke project van OwnCloud en WD Labs een hoofdrol. Op het moment worden nog programmeurs en testers gezocht voor tien prototypes die WD Labs ter beschikking stelt.

Western Digital zou toegezegd hebben de home cloud-oplossing in fatsoenlijke aantallen te produceren. De bedoeling is dat de apparaten in het eerste kwartaal van 2016 op de markt komen.

owncloud

In de home cloud van OwnCloud en WD Labs zit een Raspberry Pi.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er