Cloud kant-en-klaar in huis

Redactie
0

De OwnCloud-community en harddiskfabrikant Western Digital willen komend jaar een home cloud-oplossing met een Raspberry Pi en een schijf van 1 terabyte op de markt brengen.

Volgens een bericht op Owncloud.org is de Owncloud-hardware nog in ontwikkeling en moet die vanaf begin 2016 online te koop zijn.

Het initiatief kwam van WD Labs, de R&D-afdeling van de fabrikant. Die had al eerder de zogenaamde ‘PiDrive Kit’ geïntroduceerd, een 1TB-schijf met een speciale kabel voor de Raspberry Pi. De Pi speelt ook in het gemeenschappelijke project van OwnCloud en WD Labs een hoofdrol. Op het moment worden nog programmeurs en testers gezocht voor tien prototypes die WD Labs ter beschikking stelt.

Western Digital zou toegezegd hebben de home cloud-oplossing in fatsoenlijke aantallen te produceren. De bedoeling is dat de apparaten in het eerste kwartaal van 2016 op de markt komen.

owncloud

In de home cloud van OwnCloud en WD Labs zit een Raspberry Pi.

Deel dit artikel

Lees ook

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

Officepakket LibreOffice 7.0: Grafische bibliotheek Skia komt eraan

Twee jaar na de laatste grote versie verhoogt LibreOffice het versienummer naar 7.0 en biedt het Vulkan-rendering via de bibliotheek Skia.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er