Cloud kant-en-klaar in huis

Redactie
0

De OwnCloud-community en harddiskfabrikant Western Digital willen komend jaar een home cloud-oplossing met een Raspberry Pi en een schijf van 1 terabyte op de markt brengen.

Volgens een bericht op Owncloud.org is de Owncloud-hardware nog in ontwikkeling en moet die vanaf begin 2016 online te koop zijn.

Het initiatief kwam van WD Labs, de R&D-afdeling van de fabrikant. Die had al eerder de zogenaamde ‘PiDrive Kit’ geïntroduceerd, een 1TB-schijf met een speciale kabel voor de Raspberry Pi. De Pi speelt ook in het gemeenschappelijke project van OwnCloud en WD Labs een hoofdrol. Op het moment worden nog programmeurs en testers gezocht voor tien prototypes die WD Labs ter beschikking stelt.

Western Digital zou toegezegd hebben de home cloud-oplossing in fatsoenlijke aantallen te produceren. De bedoeling is dat de apparaten in het eerste kwartaal van 2016 op de markt komen.

owncloud

In de home cloud van OwnCloud en WD Labs zit een Raspberry Pi.

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herh...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er