Chromebooks in Nederland

0

Google heeft aangekondigd dat de actuele Chromebooks met het eigen besturingssysteem Chrome OS naar Nederland komen. Vanaf vandaag moeten de Chromebooks van Acer en Samsung beschikbaar zijn. Het nieuwste model, het Chromebook Pixel met touchscreen en high-res display, laat echter nog op zich wachten.

Het Chromebook Acer C7 gaat volgens Google in Nederland voor 269 euro over de toonbank, het Samsung Chromebook moet 299 euro kosten. De apparaten zijn online via Media Markt, Saturn en Laptopshop verkrijgbaar.

Het Samsung Chromebook heeft een 11,6-inch display met een resolutie van 1366 x 768 pixels en werkt met Samsungs dualcore ARM-processor Exynos 5 met een kloksnelheid van 1,6 GHz. Verder zit er een 16 GB SSD in, een WLAN-module (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 3.0, telkens één USB 3.0- en USB 2.0-aansluiting evenals een VGA-camera en HDMI-poort.

In tegenstelling tot het Samsung-toestel gebruikt Acer in zijn Chromebook een Celeron-processor van Intel met twee cores à 1,1 GHz. Het Chromebook van Acer biedt dezelfde displaygrootte en -resolutie als het Samsung Chromebook, maar heeft een HD-camera en naast wifi ook ethernet. Bovendien heeft de Acer een harde schijf met 320 GB, drie USB 2.0-aansluitingen, een HDMI- én een VGA-poort. Terwijl het Samsung Chromebook het 6,5 uur moet volhouden op een acculading, haalt het Acer Chromebook rond vier uur.

Tegelijk met Nederland worden de nieuwe Chromebooks ook in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en Ierland gelanceerd. Met de aankoop van een Chromebook krijg je van Google voor twee jaar 100 GB gratis opslag op Google Drive erbij.

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Windows 11 24H2: dit is wat je kunt verwachten van deze nieuwe versie

Windows 11, versie 24H2, staat gepland voor release in het najaar van 2024, naar verwachting eind september tot midden oktober 2024. Deelnemers aan he...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er