Chrome 58 updatet automatisch naar de 64-bit-versie

Redactie
0

Google ChromeMet de update naar Chrome 58 stapt de browser onder Windows automatisch over op de 64-bit versie. Deze is volgens Google sneller, veiliger en stabieler.

Bovenstaande geldt uiteraard alleen als je nog de 32-bit versie hebt. Een voorwaarde voor de migratie is dat gebruikers de automatische updatefunctie van de browser geactiveerd hebben en dat er in de pc minstens 4 GB werkgeheugen zit. De 32-bit variant blijft via de downloadsite beschikbaar, verklaart Google op de Chrome-blog. Van de macOS-versie is al sinds Chrome 39 alleen nog een 64-bit versie beschikbaar.

Chrome 64-bit

Een overstap op de 64-bit versie is verstandig, omdat zo de mogelijkheden van nieuwere systemen beter worden benut. Volgens Google zorgt de 64-bit versie vooral bij grafische en multimediacontent voor een verbeterde performance. De 64-bit versie zou ook minder vaak crashen en veiliger zijn, aldus Google. Versie 58 stopt bovendien een veiligheidsgat in WebRTC.

Googles web browser is gebaseerd op het opensourceproject Chromium. De browser wordt door Google geoptimaliseerd op snelheid en stabiliteit om de browse-ervaring zo positief mogelijk vorm te geven – iets waar Google natuurlijk veel belang bij heeft. De interface is daarom vrij simpel en beschikt alleen over de minimaal benodigde functionaliteit.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er