ChatGPT: Microsoft stelt AI-software beschikbaar aan Azure gebruikers

Elwin Hodžić
0

Microsoft heeft aangekondigd dat ze binnenkort de ChatGPT-software zullen aanbieden aan klanten van hun Azure Cloud Service. Hiermee hopen ze de verspreiding van de AI-technologie te vergroten en de mogelijkheid te bieden aan klanten om de software te gebruiken in hun eigen toepassingen.

ChatGPT: malware laten programmeren door de bot van OpenAI

Verantwoord gebruik van ChatGPT beloofd door Microsoft

De chatbot van OpenAI is momenteel in het nieuws vanwege zijn capaciteit om teksten te produceren die lijken alsof ze door mensen zijn geschreven. Ook is de ChatGPT bot in het nieuws omdat die mogelijk ook cybercriminelen helpt om malware te programmeren.

De software is getraind op grote hoeveelheden informatie en kan hierdoor standaardteksten efficiënt overnemen. Hierdoor kan het schrijven van teksten sneller en makkelijker worden. Er zijn echter ook bezorgdheden over de mogelijkheid dat de software valse informatie kan verspreiden en vooroordelen en fouten kan verspreiden die voortvloeien uit de database waarop het is getraind.

Microsoft heeft benadrukt in een blogpost dat zij zorgvuldig omgaan met innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en dat er maatregelen zijn genomen om verantwoord gebruik te waarborgen. Er zijn “vangrails” geïnstalleerd, waarbij ontwikkelaars hun gebruiksplannen moeten beschrijven voordat ze toegang krijgen tot de technologie. Er zijn ook inhoudsfilters aangebracht om ongewenste of onjuiste informatie te voorkomen.

Microsoft plant een instap van een miljard dollar in Open AI

Microsoft heeft een grote investering gedaan in OpenAI in 2019, met een bijdrage van $1 miljard. De Windows-groep heeft daarna nog eens $2 miljard toegevoegd aan de investering, zo melden verschillende bronnen. OpenAI heeft deze investering gebruikt om de benodigde rekeninfrastructuur te betalen. Er wordt nu gesproken over een nieuwe deal ter waarde van $10 miljard, waarmee Microsoft ongeveer een derde van OpenAI zou kunnen bezitten.

Microsoft bood al sinds 2021 OpenAI-diensten aan via internet aan geselecteerde klanten. Nu zouden ze in de eerste plaats beschikbaar moeten zijn voor cloudklanten, zoals het blogbericht zegt. Er gingen ook geruchten dat ChatGPT zou verhuizen naar Microsofts zoekmachine Bing. De integratie zou in de komende weken beschikbaar kunnen komen. Op CES 2023 stelde Microsoft dat ChatGPT en kunstmatige intelligentie het gebruik van de computer zullen veranderen, net zoals de muis dat ooit deed.


Ontvang gratis informatie en tips over kunstmatige intelligentie zoals ChatGPT, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Lees meer over kunstmatige intelligentie in c't 06/2024

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

ChatGPT: malware laten programmeren door de bot van OpenAI

Volgens beveiligingsonderzoekers kunnen cybercriminelen gebruikmaken van de ChatGPT bot van OpenAI om malware te produceren. De eerste pogingen hierto...

Kunstmatige intelligentie en praktische problemen

De meeste succesverhalen over AI zijn oppervlakkig en er wordt verzwegen waar er overal nog problemen zijn bij kunstmatige intelligentie. Zo kan bias ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er