Cat S52 smartphone: slank en robuust

Daniel Dupré
0

Cat Phones, maker van robuuste smartphones, heeft de Cat S52 aangekondigd, een Android-smartphone die naar eigen zeggen elegant en slank, maar ook ‘truly rugged’ is. De Cat S52 combineert de militaire standaard voor stevigheid, zonder dat het een gigantisch groot toestel wordt.

Cat S52

(Bron: Cat)

S52 is gemaakt van aluminium en op de antislip-achterzijde zit een dunne maar stevige kunststof laag die de behuizing beschermt. Het Corning Gorilla-glas aan de voorzijde ligt verzonken onder de beschermende rand. De S52 beschikt over metalen bedieningsknoppen en heeft waterdichte USB-C- en 3,5 mm-audio-aansluitingen.

De Cat S52 overleeft volgens de fabrikant rigoureuze valtests op staal: dertig keer van 1,5 meter hoogte op elke zijde van het toestel. De hij is zand-, stof- en waterproof met een IP68 Ingress Protection-rating. Bovendien voldoet het apparaat aan de militaire standaard MIL SPEC 810G. Volgens deze standaard moet de smartphone bestand zijn tegen thermische schokken, extreem hoge en lage temperaturen, vibratie- en tuimeltests en zoute nevel.

De Cat S52 beschikt over een 12MP dual pixel camera met f/1,8 diafragma en 1,4 µm pixelgrootte. Selfies maakt het apparaat met de 8 MP-camera aan de voorzijde. Het IPS-scherm heeft een diagonaal van 5,65 inch en een resolutie van 1440 × 720 met een 18:9-beeldverhouding. De accu heeft een capaciteit van 3100 mAh en is geschikt voor snelladen. De smartphone wordt geleverd met Google Android 9, maar Cat belooft het toestel te upgraden naar Android 10, wanneer dat systeem beschikbaar komt. De smartphone draait op een Mediatek Helio P35 2,3 GHz octacore processor en heeft 4 GB werkgeheugen. Hij beschikt over 64 GB opslag die je via de MicroSD-poort kunt uitbreiden. Bovendien biedt de telefoon ruimte aan twee sim-kaarten. Het toestel is 158,1 × 76,6 × 9,69 mm groot en weegt 210 gram.

De Cat S52 heeft een adviesprijs van € 499 en is vanaf eind november verkrijgbaar.

 

 

Meer smartphone nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er