CAD-muis ook voor linkshandig gebruik

Daniel Dupré
0
CadMouse Pro Wireless Left

(Bron: 3Dconnexion)

 

3Dconnexion, maker van 3D-navigatiedevices, breidt zijn CadMouse-productlijn uit met de CadMouse Pro Wireless. Naast de versie voor rechtshandig gebruik, heeft de fabrikant het model ook in een variant voor linkshandig gebruik uitgebracht.

De computermuis is speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik van CAD-software. De ingebouwde oplaadbare lithium-polymeer accu gaat volgens de fabrikant op een volle acculading drie maanden mee. Naast het draadloze gebruik via Bluetooth Low Energy of de meegeleverde 3Dconnexion Universal Receiver, kan de muis ook met een usb-kabel worden gebruikt.

Door het ergonomische ontwerp en de lay-out van de knoppen zou de muis geschikt zijn voor langdurige CAD-werkzaamheden. De muis zou door de afgeschuinde vorm voor een natuurlijke plaatsing van de hand zorgen, wat het comfort vergroot en de kans op het ontwikkelen van klachten verkleint. Verder heeft de muis drie knoppen bovenop, waarvan de middelste muisknop veelal bij CAD-specifieke toepassingen wordt gebruikt, een scrollwiel, een high-res optische sensor, een QuickZoom-functie, en nog meer eigenschappen die het CAD-werk makkelijker moeten maken.

 

Space Mouse Pro2

De combinatie met de Space Mouse Pro moet een nog betere ergonomie bieden (Bron: 3Dconnexion)

De CadMouse Pro Wireless Left is de versie voor linkshandig gebruik. Maar volgens de fabrikant is deze versie niet alleen bedoeld voor linkshandige mensen. Volgens Antonio Pascucci, CEO van 3Dconnexion maakt de muis “het ook mogelijk om rechts en links muizen af te wisselen. De combinatie van de CadMouse Pro Wireless Left en onze SpaceMouse 3D-muis zal er toe leiden dat de professional meer comfort en betere ergonomie ervaart”.

De CadMouse Pro Wireless en CadMouse Pro Wireless Left zijn per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 119 euro.

Meer nieuwe hardware vind je in c't nov/2019

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

Sony maakt muziek beschikbaar in 360 Reality Audio

Sony heeft de eerste 1000 tracks in zijn 360 Reality Audio formaat beschikbaar gemaakt. Volgens Sony biedt dit formaat een driedimensionale muziekbele...

Intel Comet Lake-S: Core i3-processors met vier rekeneenheden en acht threads

In een benchmark-database is de Core i3-10100 van Intel opgedoken. In tegenstelling tot de huidige generatie Core i3-cpu’s ondersteunt deze chip hyper...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er