Bridging Book

Noud van Kruysbergen
0

Bridging Book is een nieuw interessant project om de digitale en de analoge wereld bij elkaar te brengen. Het project bestaat uit een papieren kinderboek en een bijbehorende tablet-app. Door het boek tegen de tablet aan te leggen, kan het papieren boek de tablet-app aansturen, zodat je in feite een combinatie krijgt van een papieren boek en een interactief elektronisch boek.

Wanneer je de pagina’s van het boek omslaat, registreert de tablet dat en toont de bijbehorende scherminhoud, waarop je door tappen dingen bijvoorbeeld kunt laten bewegen. Het papieren boek bevat geen chips, batterijen of draden.

In de huidige versie lopen de gedrukte illustraties op iedere pagina van het papieren boek over in het tabletscherm. Op die manier wordt de inhoud van het papieren boek naadloos aangevuld met de interactieve content van de app.

Het geheim zit hem in de kleine magneetjes die in de pagina’s van het papieren boek zijn verwerkt. Deze zijn sterk genoeg om het magneetveld te veranderen waarop de digitale kompassensor van de tablet reageert. Zo merkt de tablet wanneer er een pagina wordt omgeslagen.

Het project is nog in ontwikkeling en de beschrijving inclusief filmpje is te vinden op engagelab.org.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er