Bouw je eigen tablet

Noud van Kruysbergen
0

Softwarebedrijf Oracle heeft de minicomputer Raspberry Pi ook ontdekt en heeft onlangs het doe-het-zelf project DukePad geïntroduceerd op het Java-congres JavaOne. Het project DukePad is een tabletcomputer gebaseerd op de Raspberry PI and JavaSE Embedded 8. De DukePad is geen kant-en-klaar product, maar een verzameling van opensource bouwplannen en software om je eigen tablet te maken met in de winkel verkrijgbare onderdelen.

Daarom is de softwarekant van het project niet af. Dat betekent dat sommige functies nog niet aanwezig zijn. De code is te vinden in de OpenJFX repositories onder apps/experiments/DukePad, zodat iedereen daar zelf mee aan de slag kan.

De handleidingen voor het bouwen van de DukePad zijn beschikbaar op de OpenJDKWiki, en de ontwerpers werken samen met leveranciers om kits te ontwikkelen waar alles voor de zelfbouw inzit. De software op de DukePad gebruikt Raspbian Linux als besturingssysteem en een op OSGi gebaseerde JavaFX-omgeving. Hierbinnen zijn apps gewoon JavaFX OSGi modules.

Meer over

Zelfbouw

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er