Blackberry komt met Android-smartphone

Noud van Kruysbergen
0

BlackberryBlackberry brengt zijn eerste telefoon met Android uit. CEO John Chen bevestigde onlangs de komst van het apparaat waarover al wekenlang gespeculeerd. De smartphone krijgt een uitschuifbaar toetsenbord en toegang tot Google-diensten. De naam zal Priv zijn, “afgeleid van onze missie om de privacy te beschermen”, verklaarde Chen in een teleconferentie.

Tot nu toe gebruikte Blackberry voor zijn smartphones het eigen besturingssysteem, maar de verkopen daarvan liepen ondanks nieuwe modellen steeds verder terug. Het vorige kwartaal zette Blackberry niet meer dan 800.000 smartphones om – een jaar geleden waren dat er nog 2,1 miljoen. Chen werkt aan een nieuwe toekomst voor het bedrijf door zich te concentreren op software en diensten voor bedrijven en de integratie van dagelijkse bezigheden.

Het lukt Chen om Blackberry ondanks de krimpende omzet in de zwarte getallen te houden. Het afgelopen kwartaal haalde het Canadese bedrijf een wint van 51 miljoen dollar. Een jaar geleden was dat nog 207 miljoen dollar in de min. In het voorgaande kwartaal was het bedrijfsresultaat al met 68 miljoen dollar in de plus.

Blackberry stond ooit mede aan de wieg van de smartphone, maar verloor in de ontwikkeling naar de touchscreentelefoons de aansluiting met de Apple iPhone en de Android-apparaten.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er