Bing bevat meeste malafide links

Alieke van Sommeren
0

Bing logoMalware-makers en spammers proberen de sites waarop hun producten actief zijn zo hoog mogelijk in de zoekmachineresultaten te krijgen om op die manier extra veel verkeer te genereren. Uit een onderzoek door Sophos bleek dat vooral de relatief kleine zoekmachine Bing daar last van heeft.

Maar liefst tweederde van de links via de zoekresultaten binnen Bing leiden naar sites die malware of spam verspreiden. Dit zogenaamde ‘vergiftigen’ van zoekresultaten gebeurt in elke browser. Ter vergelijking:  van Google’s zoekresultaten is 30% ‘vergiftigd’.  Het overgrote deel hiervan bestaat uit afbeeldingen, die lastiger te filteren zijn dan tekst.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er