Beveiligingscamera met kleuren-nachtzicht

Redactie
0

De meeste outdoor-beveiligingscamera’s bieden wel een functie voor nachtzicht. Daarbij krijg je doorgaans een monochroom beeld, wat het identificeren van bijvoorbeeld personen of voertuigen bemoeilijkt. Fabrikant EZVIZ heeft een model uitgebracht dat deze tekortkoming moet wegnemen.

EZVIZ heeft de C3X outdoor wifi-camera uitgebracht. Die camera heeft twee lenzen en twee infraroodlampen en kan zelfs in zeer donkere omgevingen (0,005 lux) nog een kleurenbeeld weergeven zonder meteen een stortvloed aan licht aan te hoeven zetten. Daardoor kunnen de kleuren van voertuigen en kledingstukken weergegeven worden, wat bij standaard bewakingscamera’s niet te zien valt.

outdoor beveiligingscamera nachtzicht kleur Ezviz

De camera kan dankzij AI zowel personen als voertuigen herkennen en die onderscheiden van dieren, bomen en andere objecten die je wilt negeren. De C3X heeft een ingebouwde sirene en stroboscoop om te signaleren bij specifieke gedetecteerde beweging. Bij beweging krijg je een pushmelding. Die functionaliteit is gratis te gebruiken. De sirene is te vervangen door een eigen audiotrack.

Bij de camera wordt 24 uur aan cloudstorage gratis aangeboden voor de gehele levensduur van de camera. De servers staan in de EU. Opslaan op een lokale sd-kaart (max 256 GB) kan ook, of een combinatie van cloud en lokaal. De camera heeft een IP67-rating tegen de elementen, full-hd-resolutie, H.265-compressie en hij gebruikt de 2,4GHz-wifiband. Het beheren van de camera gaat met de EZVIZ-app.

Lees uitgebreide achtergrondinfo op je gemak in c't 05/2024

Meer over

Camera's

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er