Betaalde abonnementen bij YouTube

Alieke van Sommeren
0

YouTube logoHet ziet ernaar uit, dat Youtube in het tweede kwartaal van dit jaar betaalde kanalen gaat aanbieden. Dat melden verschillende bronnen. Het bedrijf heeft al eerder gesproken over een betaalmodel voor content, en nu lijkt er daadwerkelijk schot in te zitten.

Youtube ziet deze stappen als een soort experiment. Het aantal kanalen dat wordt geïntroduceerd, ligt rond de 25. Wel geeft het platform daarbij zijn partners de waarschuwing om zich bewust te zijn van de reactie van hun community. De vraag is namelijk of de geleverde content goed genoeg is om er geld voor te vragen. Anders zou het vragen van een vergoeding de bestaande subscribers kunnen afschrikken.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er