Bestaat de mogelijkheid dat de kantoorbezetting na de pandemie toeneemt?

Blog
0

Door de pandemie werden werknemers geconfronteerd met uiteenlopende situaties waarin zij mogelijk niet op het werk kunnen komen. Zij konden sneller ziek worden of vermoeden dat zij het coronavirus hebben waardoor ze in quarantaine moesten. Gelukkig zijn wij al twee jaar verder en lijkt het beter te gaan met de samenleving. De lockdowns worden opgeheven over heel de wereld en personeel heeft weer de mogelijkheid om naar kantoor te komen. Maar zorgt dit er ook voor dat jouw kantoorbezetting toeneemt? Dat antwoord lees je hieronder!

Moet je jouw kantoor vullen met personeel?

Sommige werkgevers moesten hun hele personeelsplanning aanpassen als gevolg van de pandemie. Veel bedrijven zijn gehouden aan de lokale wetten en regelgeving en moesten tijdens lockdowns zelfs dicht zijn. De meest kantoren hadden ervoor gezorgd dat personeel vanuit hun eigen huis aan de slag konden. Aangezien de meeste lockdowns weer worden opgeheven willen werkgevers graag personeel weer op locatie hebben werken. Maar dan moet wel rekening worden gehouden met een aantal punten.

Als kantoren weer open gaan, kan het zijn dat ze in de ochtends meer tijd moeten besteden aan het schoonmaken en ventileren van de locatie. Misschien zal het bedrijf overdag minder uren open zijn en op een lager schema moeten draaien om een veilige werkplek te kunnen bieden. Dit kan ervoor zorgen dat werknemers minder uren kunnen krijgen. Er moet dus goed worden nagedacht over hoe werkgevers personeel inplannen op hun oude kantoor.

kantoor bezetting na pandemie

Personeelsplanning helpt bij de transitie

Werknemers inplannen zoals de oude manier zal hoogstwaarschijnlijk niet zo makkelijk gaan als eerder gedacht. Sommige personeelsleden willen namelijk liever vanuit huis werken en helemaal niet op kantoor komen. Andere willen misschien maar de helft van de tijd op kantoor zijn. Ze kunnen allemaal verschillende privé redenen hebben en werkgevers zullen dit moeten respecteren. Alleen moet er dan wel goed worden nagedacht en gecommuniceerd worden binnen een organisatie wil deze goed blijven functioneren.

Om een strakke en overzichtelijke planning te kunnen maken is het erg handig als je gebruik kan maken van een online personeelsplanning tool. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen met ingewikkelde excel-bestanden maar het is verstandig om hiervoor specifieke software te gebruiken. Deze zijn namelijk gemaakt om een geschikt rooster te creëren voor al het personeel. Deze software biedt jou vaak ook extra hulp bij het opzetten van een rooster. Het rooster maken met externe hulp kan je op de lange en korte termijn veel tijd en frustratie besparen.

Zorg voor duidelijke communicatie met het personeel

Managers kunnen ook kijken hoe de best presterende bedrijven het doen om werknemers betrokken en op de hoogte te houden. Duidelijk communiceren over openings- en sluitingstijden is zeer belangrijk. Zorg er ook voor dat duidelijk is wanneer werknemers moeten starten met hun dienst. Er kunnen extra voorzorgsmaatregelen zijn die zij moeten nemen voordat hun dienst begint, zoals ontsmetting of extra opleiding.

Het opstarten van een bedrijf na een pandemie kan gecompliceerd zijn, maar duidelijke communicatie zal helpen dit te vereenvoudigen. Technologie voor personeelsplanning kan dan de communicatie tussen werkgevers en werknemers verbeteren en zorgen voor een fijne samenwerking.

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herh...

0 Praat mee