:-) bestaat 30 jaar

Alieke van Sommeren
0

Smiley oftewel emoticonDe smiley is inmiddels behoorlijk ingeburgerd in de huidige communicatie. Bij Twitter, Facebook en in chatprogramma’s worden veelvuldig leestekens gebruikt om emoties uit te drukken. Maar de emoticon is niet een recente uitvinding. Vandaag bestaat hij 30 jaar.

De eerste keer dat 🙂 werd gebruikt was 19 september 1982 door de computerwetenschapper Scott Fahlman, die het gebruik ervan voorstelde om duidelijker te maken of een boodschap nu serieus of juist grappig is bedoeld. Het gebruik verspreidde vrij snel naar ARPANET en Usenet en er zijn steeds meer nieuwe varianten bedacht. De lijst met gebruikte emoticons wordt nog steeds verder uitgebreid.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

AVM toont nieuwe FRITZ!-producten op het MWC in Barcelona

Op het MWC in Barcelona toont AVM nieuwe FRITZ!-producten voor thuisnetwerken via 5G, glasvezel, DSL en kabel.

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

De streamingdienst Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun Netflix-account delen met anderen. De streamingdienst accepteer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er