:-) bestaat 30 jaar

Alieke van Sommeren
0

Smiley oftewel emoticonDe smiley is inmiddels behoorlijk ingeburgerd in de huidige communicatie. Bij Twitter, Facebook en in chatprogramma’s worden veelvuldig leestekens gebruikt om emoties uit te drukken. Maar de emoticon is niet een recente uitvinding. Vandaag bestaat hij 30 jaar.

De eerste keer dat 🙂 werd gebruikt was 19 september 1982 door de computerwetenschapper Scott Fahlman, die het gebruik ervan voorstelde om duidelijker te maken of een boodschap nu serieus of juist grappig is bedoeld. Het gebruik verspreidde vrij snel naar ARPANET en Usenet en er zijn steeds meer nieuwe varianten bedacht. De lijst met gebruikte emoticons wordt nog steeds verder uitgebreid.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er