:-) bestaat 30 jaar

Alieke van Sommeren
0

Smiley oftewel emoticonDe smiley is inmiddels behoorlijk ingeburgerd in de huidige communicatie. Bij Twitter, Facebook en in chatprogramma’s worden veelvuldig leestekens gebruikt om emoties uit te drukken. Maar de emoticon is niet een recente uitvinding. Vandaag bestaat hij 30 jaar.

De eerste keer dat 🙂 werd gebruikt was 19 september 1982 door de computerwetenschapper Scott Fahlman, die het gebruik ervan voorstelde om duidelijker te maken of een boodschap nu serieus of juist grappig is bedoeld. Het gebruik verspreidde vrij snel naar ARPANET en Usenet en er zijn steeds meer nieuwe varianten bedacht. De lijst met gebruikte emoticons wordt nog steeds verder uitgebreid.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er