BenQ SW270C: 27”-monitor voor professioneel gebruik

Daniel Dupré
0
BenQ SW270C

(Bron: BenQ)

Hardwarefabrikant BenQ heeft een nieuwe uitbreiding van zijn PhotoVue SW-serie beeldschermen voor fotografen, de SW270C. Zijn IPS panel levert volgens de fabrikant 99% dekking van de AdobeRGB-kleurruimte en 97% van de DCI-P3/Display P3-kleurruimte. De monitor heeft een WQHD-resolutie van 2560 × 1440 pixels en het scherm heeft een 16:9-formaat. Volgens de specificaties heeft hij een kijkhoek van 178° horizontaal en verticaal.

Deze 27-inch-monitor beschikt over hardwarekalibratie. Met de meegeleverde Hotkey Puck G2 kun je tussen verschillende modi schakelen, zoals de GamutDuo-modus om kleuren naast elkaar te vergelijken of verschillende kleurmodi zoals sRGB, AdobeRGB en DCI-P3. Op die manier kun je snel naar je favoriete kleureninstellingen overschakelen.

Het scherm is voorzien van een USB-C-poort voor de overdracht van video, audio en data, maar als je er een laptop of smartphone op aansluit, wordt deze tegelijkertijd opgeladen. Daarnaast heeft BenQ het scherm voorzien van DisplayPort, HDMI en USB 3.1, en zit er ook een geïntegreerde SD/MMC-reader in.

De monitorvoet van de BenQ SW270C is traploos 150 mm in hoogte verstelbaar, het display is naar beide kanten tot 45° draaibaar en kan tussen -5 en +20° omhoog of omlaag gekanteld worden. De gebruiker kan de meegeleverde monitorkap voor gebruik van de pivotfunctie van 90° zonder problemen aanpassen aan het verticale formaat.

Het scherm is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 869.

 

 

Meer informatie over beeldschermen vind je in c't 05/2024

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er