Beleggen – Doe meer met je geld

Blog
0

Het mag geen verrassing zijn dat sparen voor niemand meer interessant is. Het rendement is zo laag dat veel mensen naar andere mogelijkheden zoeken. Tel daarbij op dat vrijwel de wereld in een lock-down zit en mensen geld over hebben. Veel mensen zijn daarom hun geld in andere dingen gaan stoppen. Een sterke trend is te zien in starten met beleggen. Dat is ook niet zo gek, want het rendement is in veel gevallen hoger dan wat je zou krijgen voor je spaargeld op de bank.

Go long, Go short

Er zijn in de wereld van beleggen een hoop termen die voor velen vreemd in de oren zullen klinken. Maar wellicht is de reden achter de belegging wel veel belangrijker. Het doel! Het starten met beleggen heeft een achterliggend doel. Het doel bepaalt ook een doorlooptijd. Hoelang wil je gaan beleggen? Met hoeveel geld ga je beleggen? En is er een rendement wat je wil behalen?

Deze laatste vraag geeft een richting aan het risico wat er aan verbonden is. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste punt van beleggen. Er is altijd een risico op vermindering van je inleg. Maar met het nemen van meer risico, groeit ook de beloning. Er zijn veel platformen waar je kan starten met beleggen. Deze platformen, zoals bijvoorbeeld De Giro, maken gebruiken van testen en vragen voordat je aan een risicovol beleggingsproduct kan deelnemen. Hiermee word je als beginnende belegger goed beschermt. Kom je niet door een test heen, maak je geen zorgen. Je moet gewoon iets meer huiswerk doen.

Gevoel, onderzoek en beleggen

Dus je hebt een plan gemaakt, een doel en een bedrag. Maar wat dan? Een goede aanpak kan gevoel zijn. Niet iedereen heeft dat of weet hoe je daarop moet sturen. Een voorbeeld hierin kan duidelijkheid geven. Nu de wereld voorzien is van een vaccin tegen covid-19, is er licht aan het einde van de tunnel. Dit zorgt ervoor dat reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen weer ruimte krijgen om hun werk te kunnen doen. Dat betekent dat er meer klanten zullen komen, die geld in het laatje brengen. Een bedrijf als KLM is hier een goed voorbeeld van. Nu er niet gevlogen mag worden staat het aandeel laag, zeer laag zelfs. Maar zodra er wereldwijd gevlogen mag worden, zal KLM de vleugels spreiden. Dit zal ervoor zorgen dat het aandeel meer waard zal gaan worden.

Dit is geen financieel advies, maar een gevoel. Dit gevoel moet je onderzoeken. Heb je een stukje gedegen onderzoek gedaan, dan kan je de stap maken om te gaan beleggen. Dan kan je met trots zeggen dat je aandelen hebt gekocht.

Verantwoord beleggen

Beleggen kan 2 kanten op gaan. Maar beleggen kent ook een andere zijde. Verantwoord ondernemen. Een belegging kan goed uitpakken, heel goed zelfs in sommige gevallen. Heb je het gestelde doel bepaald, stel dat dan veilig. Daarbij komt ook de belasting om de hoek kijken. Bij de aangifte over het jaar, zal je moeten aangeven dat je een belegging hebt gedaan.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Geen Windows 11 23H2 release, wel update met Windows 11 Copilot

Vandaag is de dag dat er verwacht werd dat de nieuwe Windows 11 23H2 release zal plaatsvinden. Toch is dit niet het geval: Microsoft brengt vandaag in...

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er