Beeldbewerking met het gratis Paint.NET

Noud van Kruysbergen
0

Om snel even een foto bij te werken, een fotocollage te maken of foto’s klaar te maken voor internet heb je niet altijd Photoshop of GIMP nodig. Dit kan ook met het veel kleinere Windows-programma Paint.NET.

Paint.NET is bedoeld voor mensen voor wie Photoshop te veel en Paint te weinig is. Ook professionals kunnen Paint.NET gebruiken als alternatief voor simpele taken, al kan het programma van huis uit alleen standaard bestanden in formaten als jpeg, tiff en png openen. Raw-bestanden worden van nature niet ondersteund, maar gelukkig is Paint.NET met allerlei plug-ins uit te breiden, onder andere voor het bewerken van raw. Verder ondersteunt het programma lagen, heeft het een onbeperkte undo-functie, effecten, etc, etc. Paint.NET start snel en is eenvoudig te bedienen. Daardoor is het perfect voor simpele taken. En het kost helemaal niets.

paint.net

Lees alles over paint.net in c’t 7-8 vanaf pagina 84.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er