Beeldbewerking met het gratis Paint.NET

Noud van Kruysbergen
0

Om snel even een foto bij te werken, een fotocollage te maken of foto’s klaar te maken voor internet heb je niet altijd Photoshop of GIMP nodig. Dit kan ook met het veel kleinere Windows-programma Paint.NET.

Paint.NET is bedoeld voor mensen voor wie Photoshop te veel en Paint te weinig is. Ook professionals kunnen Paint.NET gebruiken als alternatief voor simpele taken, al kan het programma van huis uit alleen standaard bestanden in formaten als jpeg, tiff en png openen. Raw-bestanden worden van nature niet ondersteund, maar gelukkig is Paint.NET met allerlei plug-ins uit te breiden, onder andere voor het bewerken van raw. Verder ondersteunt het programma lagen, heeft het een onbeperkte undo-functie, effecten, etc, etc. Paint.NET start snel en is eenvoudig te bedienen. Daardoor is het perfect voor simpele taken. En het kost helemaal niets.

paint.net

Lees alles over paint.net in c’t 7-8 vanaf pagina 84.

Deel dit artikel

Lees ook

Sega toont mini retro Game Gear Micro

Kleurrijk, klein met vier klassieke games: Sega heeft vier verschillende versies van de draagbare mini-console Game Gear Micro gepresenteerd.

Verschijningsdatum bèta-versie Android 11 uitgesteld

Google heeft de lancering van de bètaversie van Android 11 die op 3 juni zou verschijnen uitgesteld, vermoedelijk als gevolg van de onrusten in de VS.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er