Banken starten in de zomer proef met NFC

Redactie
0

Er lijkt schot te komen in het betalen via NFC (Near Field Communication). Aankomende zomer starten ABN AMRO, ING en Rabobank een pilot in Leiden. Dat maakte de Rabobank, die als woordvoerder fungeert voor alle banken, vandaag bekend.

De banken werken hiervoor samen met KPN en MasterCard. Zo’n 1000 proefpersonen met een bankrekening bij een van de drie banken en een mobiele aansluiting bij KPN nemen deel aan de introductie en kunnen in een groot aantal winkels en horecagelegenheden in het centrum van Leiden mobiel betalen.

De introductie van mobiel betalen heeft in Nederland overigens wel wat vertraging gekend. Zo mislukte het in september 2010 opgerichte Sixpack/Travik-project, een samenwerking tussen genoemde banken en providers. Het huidige samenwerkingsverband ‘Mobiel Betalen Nederland’ (MBN) blijft naar verwachting tot eind dit jaar actief. Dan is de introductie in Leiden afgerond en zullen de banken ieder voor zich mobiel betalen in Nederland gefaseerd verder uitrollen.

Lage bedragen kunnen direct worden afgeschreven; voor bedragen boven 25 euro moet je een pincode invoeren. Voor zowel de klant als de winkelier worden gemak en snelheid als de grootste voordelen gezien voor deze manier van betalen. Qua veiligheid moet NFC vergelijkbaar zijn met het huidige pinnen. Meer over dit onderwerp kon je lezen in c’t 9/2012 vanaf p. 50.

Deel dit artikel

Lees ook

Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Microsoft maakt het steeds moeilijker om een installatie van Windows 11 met een lokaal account uit te voeren. Zo hebben zij nu een populaire manier om...

Medion kondigt de nieuwe SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop aan

Medion introduceert de SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop. Volgens de fabrikant biedt deze nieuwe AI-laptop geavanceerde functies dankzij een efficiënte Q...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er