Ballmer: Microsoft slaat nieuwe koers in

Redactie
0

Microsoft-CEO Steve Ballmer heeft op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering de nieuwe route voor het softwareconcern bevestigd. Tot nu toe waren het vooral Windows en Office die de kar trokken, maar vanaf nu moeten diensten en apparatuur een belangrijkere rol gaan spelen. Vergeleken met concurrenten Apple en Google komt deze belangrijke stap wel wat laat.

Microsoft had de tablettrend vroegtijdig onderkend, maar wist die niet vertalen naar een succesvol marketingconcept. Daardoor ging Apple tien jaar met die eer aan de haal en scoort nu succes na succes. Volgens Ballmer is het soms moeilijk om hard- en software-zaken goed te regelen, als je ze niet allebei zelf produceert. Als services- en hardwarebedrijf moet dat in de toekomst duidelijk anders worden. Diensten als Office 365 moeten met de juiste hardware aangevuld worden, zoals de nieuwe Surface tablet-pc met Windows RT.

MicrosoftbaasSteve Ballmer laat zich positief uit over Microsofts productenpalet. Foto: dpa, Justin Lane

Met het oog op de stagnerende aandelenkoers verklaarde Ballmer dat de aandelenmarkten Microsofts inspanningen niet altijd honoreerden, maar dat de onderneming zijn aandeelhouders wel steeds met dividend beloont. De CEO liet zich ook positief uit over de start van Windows 8, waarvan al 40 miljoen licenties verkocht zijn. Dat is in tegenspraak met de prognose van Microsoft-analyst Rick Sherlund, die zijn groeiverwachtingen voor 2013 op grond van de verwarring in de markt over Windows 8 naar beneden bijstelde.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er