Ballmer: Microsoft slaat nieuwe koers in

Redactie
0

Microsoft-CEO Steve Ballmer heeft op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering de nieuwe route voor het softwareconcern bevestigd. Tot nu toe waren het vooral Windows en Office die de kar trokken, maar vanaf nu moeten diensten en apparatuur een belangrijkere rol gaan spelen. Vergeleken met concurrenten Apple en Google komt deze belangrijke stap wel wat laat.

Microsoft had de tablettrend vroegtijdig onderkend, maar wist die niet vertalen naar een succesvol marketingconcept. Daardoor ging Apple tien jaar met die eer aan de haal en scoort nu succes na succes. Volgens Ballmer is het soms moeilijk om hard- en software-zaken goed te regelen, als je ze niet allebei zelf produceert. Als services- en hardwarebedrijf moet dat in de toekomst duidelijk anders worden. Diensten als Office 365 moeten met de juiste hardware aangevuld worden, zoals de nieuwe Surface tablet-pc met Windows RT.

MicrosoftbaasSteve Ballmer laat zich positief uit over Microsofts productenpalet. Foto: dpa, Justin Lane

Met het oog op de stagnerende aandelenkoers verklaarde Ballmer dat de aandelenmarkten Microsofts inspanningen niet altijd honoreerden, maar dat de onderneming zijn aandeelhouders wel steeds met dividend beloont. De CEO liet zich ook positief uit over de start van Windows 8, waarvan al 40 miljoen licenties verkocht zijn. Dat is in tegenspraak met de prognose van Microsoft-analyst Rick Sherlund, die zijn groeiverwachtingen voor 2013 op grond van de verwarring in de markt over Windows 8 naar beneden bijstelde.

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er