Ballmer in interview: “Vista was mijn grootste blunder”

Noud van Kruysbergen
0

Microsoft-CEO Steve Ballmer heeft afgelopen vrijdag zijn afscheid van Microsoft officieel aangekondigd. IT-nieuwsdienst ZDNet heeft naar aanleiding daarvan een interview van 15 minuten met hem gehouden. In het gesprek zei hij dat hij ruim twee maanden intensief over zijn aftreden als CEO heeft nagedacht. De definitieve beslissing zou pas twee dagen eerder genomen zijn. Ballmer treedt over een jaar af.

Van begin af aan was duidelijk dat hij niet eeuwig bij Microsoft zou blijven. Het juiste tijdstip voor vertrek zou nu aangebroken zijn. Een geschikte opvolger moet binnen een jaar zonder problemen en in alle rust gevonden kunnen worden. Hij benadrukte dat Bill Gates nooit geprobeerd heeft zijn beslissing te beïnvloeden en die nu respecteerde.

Ballmer ziet Windows Vista als zijn grootste miskleun. Het was voor hem een frustrerende ervaring, dat het jarenlange ontwikkelproces van project Longhorn tot Windows Vista helemaal niets groots heeft opgeleverd. Ondanks alles was hij er ook in dit interview trots op zijn bedrage geleverd te hebben aan alles wat Microsoft sinds de jaren 80 en 90 gepresteerd heeft om pc-techniek bruikbaar te maken en onder de massa te brengen, zodat miljarden mensen nu pc’s – en ook smartphones – gebruiken “even if they’re not all our phones, I’m very proud of what we’ve accomplished there.” Wat hij hierna gaat doen, kon hij niet zeggen. Hij heeft nog geen tijd gehad om daarover na te denken.

Deel dit artikel

Lees ook

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

Officepakket LibreOffice 7.0: Grafische bibliotheek Skia komt eraan

Twee jaar na de laatste grote versie verhoogt LibreOffice het versienummer naar 7.0 en biedt het Vulkan-rendering via de bibliotheek Skia.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er