Backup and Sync: Google Drive wordt volledige back-upoplossing

Redactie
0

Google bouwt zijn cloudopslag Drive om naar een back-upoplossing. Het bedrijf past hiervoor de Drive-software voor Windows en Mac aan. De app heet straks Backup and Sync en kan dan willekeurige mappen en bestanden van een pc of Mac met de cloud synchroniseren.

In theorie kun je met de tool dus een complete computer in de cloud back-uppen, maar dat gaat dan wel over je gratis 15 GB opslagruimte heen. De precieze werkwijze van de nieuwe tool is nog onduidelijk. Backup and Sync moet op 28 juni verschijnen en zal dan blijkbaar zowel de Google Drive-app als de Google Foto’s-app vervangen.

Zakelijk

De tool richt zich volgens Google vooral op privégebruikers. Klanten van de G-suite moeten gewoon Drive voor PC en Mac blijven gebruiken tot de enterprise-oplossing Drive File Stream beschikbaar is. Hiermee kunnen klanten toegang krijgen tot gigantische databases, zonder dat deze ruimte op de harde schijf in beslag nemen.

Google Drive heeft wereldwijd naar eigen zeggen 800 miljoen actieve gebruikers. Het huidige programma voor Windows en Mac synchroniseert de Drive-map met de cloud. Bestanden uit andere mappen kun je met de app niet automatisch laten back-uppen, maar dat zal met Backup and Sync dus gaan veranderen.

Google Backup-and-Sync

De nieuwe Google-tool Backup and Sync synchroniseert bestanden en mappen in de cloud.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Pisicato
Lezer
Pisicato

Helemaal duidelijk is dit verhaal voor mij niet, en dan bedoel ik het verschil tussen synchroniseren en backuppen.

Alieke van Sommeren
Admin
Alieke van Sommeren

Met synchroniseren zorg je ervoor dat twee map-structuren een perfecte kopie van elkaar zijn. Synchroniseer je bijvoorbeeld regelmatig je foto-map op de pc met een externe harde schijf, dan betekent het uitvallen van de harde schijf van je pc dat je de foto’s altijd nog van de harde schijf kunt halen. Maar gooi je een foto weg uit de map op je pc dan zal de foto na synchroniseren met een externe harde schijf ook van die schijf zijn verdwenen. Het is een simpele maar doeltreffende manier om je te beschermen tegen het kapotgaan van een harde schijf. Maar hiermee… Lees verder »