Autoplay in Netflix uitschakelen

Daniel Dupré
0

Voor velen is het een grote bron van irritatie: je bladert in Netflix door de bibliotheek van films en series, maar je blijft net iets te lang hangen om de informatie bij iets te lezen, en opeens blèrt er ongewenst een preview van een trailer. Gelukkig behoort dit nu tot het verleden. Netflix heeft eindelijk een optie toegevoegd waarmee je de autoplay van previews kunt uitschakelen.

Netflix Logo

 

Op allerlei forums en sociale media was de autoplay-functie al lange tijd een doorn in het oog van veel Netflix-gebruikers. Dat maakte het ontspannen neuzen door de bibliotheek bijna onmogelijk. Gelukkig is daar nu dus verandering in gekomen.

De autoplay-functie kun je alleen via een browser uitschakelen. Log in op je Netflix account en klik in het overzicht van profielen op de knop ‘Profielen beheren’. Klik dan op het profiel waarin je de autoplay-functie wilt uitschakelen. In het scherm Profiel bewerken, zie je onderaan de optie ‘Tijdens het browsen op alle apparaten worden automatisch previews weergegeven’ staan. Verwijder het vinkje dat er voor staat, en klik op opslaan. Voortaan worden previews niet meer weergegeven.

Netflix profiel beheren

Netflix is overigens ook een andere verandering aan het doorvoeren, al speelt deze zich meer op de achtergrond af. Bezitters van een Android smartphone kunnen nu voor het eerst video’s afspelen die zijn gemaakt met de AV1 codec. Deze codec zou efficiënter moeten zijn dan de VP9-voorganger waardoor er dus minder data nodig is voor dezelfde kwaliteit. Netflix wil op termijn AV1 op alle platforms gaan toepassen.

 

Meer over

Streaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er