Automatische versleuteling voor Google’s Cloud Storage

Redactie
0

Google wil per direct alle data die nieuw bij Google’s Cloud Storage-servers worden opgeslagen automatisch op de server versleutelen. Voor de klanten is deze methode transparant. Bij het lezen worden de data automatisch weer ontsleuteld, zo legde het bedrijf uit. Data die bij Google in pure cloud computing-diensten staan opgeslagen worden al langer versleuteld bewaard. Concurrent Amazon heeft dit voor S3 al in 2011 doorgevoerd.

Google versleutelt volgens AES-128. Het sleutelbeheer ligt bij Google. Het bedrijf belooft vergelijkbaar key management als voor zelf versleutelde data, inclusief strikte controle en beheer van de toegang tot de sleutels. Toch kunnen klanten ervoor kiezen hun data vooraf ook nog eens met eigen sleutels te beveiligen.

Op dit moment wordt de versleuteling toegepast op alle nieuw geüploade data. In de komende maanden wordt de methode uitgebreid naar oudere objecten. Klanten hoeven niet extra te betalen voor deze service.

Meer over

Cloudopslag

Deel dit artikel

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er