Auto uit 3D-printer

Noud van Kruysbergen
0

StratiHet Amerikaanse Local Motors is naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat met een 3D-geprinte auto komt waarbij zowel het carrosseriegedeelte als het chassisgedeelte geprint is. Alleen de mechanische onderdelen, de elektrische motor en de wielen komen niet uit de printer. De Strati, een open tweepersoons karretje dat iets weg heeft van de oude Schicht van Ollie B. Bommel, heeft ook al zijn eerste testrit met succes doorstaan.

De volledig elektrische auto heeft een top van 65 kilometer per uur en de actieradius is 195 kilometer. Het printen van de minder dan 50 onderdelen – die bijna allemaal van koolstofvezel gemaakt zijn – duurde 44 uur en de montagetijd was twee dagen. Eind dit jaar of begin volgend jaar moet de auto in de VS te koop zijn voor een prijs van tussen de 18.000 en 30.000 dollar. Of hij ook in Europa te koop zal zijn, is nog niet bekend.

Strati2

 

Meer over

3D-printen

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er