Athom Homey Pro: Matter-ondersteuning, snellere SoC en meer

Redactie
0

Athom introduceert de volgende generatie van de Homey Pro. Dat is ’s werelds meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke smarthome-platform. Homey Pro combineert de krachtige, intuïtieve Homey-ervaring met lokale verwerking.

Athom Homey Pro

Prestaties verbeterd

In tegenstelling tot zijn voorganger, die een dualcore-processor had, heeft de nieuwe Homey Pro een quadcore-processor op basis van ARMv8-architectuur. Dit nieuwe smarthome-basisstation heeft twee keer zoveel geheugen met 2GB DDR4-geheugen en beschikt over 8GB aan opslagruimte.

Athom Homey Pro: bereik en connectiviteit

Het wifi op de Homey Pro werkt op de 2,4GHz- en 5GHz-frequenties. Bovendien worden ook Bluetooth LE 5.0, 433MHz-verbindingen en infrarood ondersteund. Volgens Athom heeft de nieuwe Homey Pro een bereik dat tot vier keer groter is dan zijn voorganger. Natuurlijk speelt de gekozen verbindingstechnologie hier een rol in.

Homey Pro Ethernet Adapter voor bedrade verbinding

Ook is het mogelijk om de Homey Pro op een bekabeld netwerk aan te sluiten met de Homey Pro Ethernet Adapter. Deze adapter zul je er voor 29 euro wel los bij moeten aanschaffen. Via de voedingsadapter kan het smarthome-basisstation van een ethernetaansluiting worden voorzien.

Satellietmodus én Athom Homey Pro Matter-ondersteuning

Bovendien kan de Homey Pro met een of meer Homey Bridges worden uitgebreid om de draadloze dekking in grote huizen te vergroten. Daarbij zullen Zigbee en Z-Wave als een actieve repeater fungeren. Apparaten die infrarood of 433 MHz gebruiken, zullen de dichtstbijzijnde Homey Pro of Homey Bridge gebruiken. Die satellietmodus staat gepland voor Q1 2023.

Athom heeft op de planning staan dat de Homey Pro niet-Matter-apparaten kan bridgen aan Matter-netwerken. De ondersteuning voor Matter volgt in het tweede kwartaal van 2023. In het derde kwartaal van 2023 moet dit smarthome-basisstation ook Thread ondersteunen.

Alles lokaal met de Homey Pro

Athom geeft aan dat de Homey Pro is ontwikkeld om standalone te kunnen werken. Daarom krijgt dit smarthome-basisstation nieuwe functies als lokale portforwardering, lokale API-sleutels, SSH-toegang en lokale usb-back-ups. Ook is het uiteraard mogelijk om back-ups te maken via de cloud. De prijs daarvan is een euro per maand of een tientje voor een heel jaar.

De automatiseringstool Advanced Flow is gratis inbegrepen bij de nieuwe Homey Pro. Voorheen moest je daar een eenmalig bedrag van 25 euro voor betalen.

Athom Homey Pro App: Homey — A better smart home

Athom heeft voor de nieuwe variant van de Homey Pro geen nieuwe app ontwikkeld. De oude Homey Pro-app is nog steeds te gebruiken en downloaden via de App Store van Apple en de Google Play Store. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om net als bij de voorganger de bekende Homey web-app te gebruiken.

Prijs & release

De nieuwe Homey Pro is te pre-orderen voor 399 euro. De verwachting van Athom is dat de eerste examplaren in december 2022 geleverd zullen worden. Bovendien wordt de nieuwe Homey Pro voor het eerst beschikbaar  in Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Keynote gemist? Bekijk hem hieronder terug

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er