ASUS W790 moederborden aangekondigd voor de zakelijke markt

Elwin Hodžić
0

ASUS heeft twee nieuwe Intel W790 workstation moederborden aangekondigd: de ASUS Pro WS W790E-SAGE SE en de ASUS Pro WS W790-ACE. Deze twee nieuwe moederborden zijn met name gericht op de zakelijke markt.

ASUS W790 Workstation moederborden aangekondigd

Ondersteuning voor de nieuwste generatie Intel Xeon

Beide moederborden bieden ondersteuning voor de nieuwe Intel Xeon W-3400 & Intel Xeon W-2400 cpu’s.  De moederborden beschikken bovendien ook over prima overklokmogelijkheden voor de nieuwe cpu’s en DDR5 R-DIMM geheugenmodules. De

De nieuwe ASUS Pro WS W790-serie kan interessant zijn voor professionele ontwerpers, datawetenschappers en architectuuringenieurs. Dit nieuwe moederbord kan volgens ASUS de kracht geven om complexe ontwerpen, simulaties, rendering en AI-inferencing workloads te verwerken.

Beheer op afstand op serverniveau met ASUS W790 moederborden

De Pro WS W790-serie biedt uitgebreid beheer op hardware- en softwareniveau op afstand om IT op koers te houden. De Pro WS W790E-SAGE SE gebruikt een speciale gigabit Ethernet-controller die is toegewezen aan de onboard AST2600 BMC voor de aansluiting van IPMI-architectuur, waardoor BIOS-updates, hardware-resets of fixes van kritieke problemen via een web UI mogelijk zijn.

Gebruikers hebben bovendien toegang tot vergelijkbare functionaliteit met de Pro WS W790-ACE met de ASUS IPMI-uitbreidingskaart. Daarnaast wordt de Pro WS W790-serie geleverd met ASUS Control Center Express – een real-time IT-monitoring- en beheersoftware die is ontworpen om IT-beheerders te helpen hun efficiency te verbeteren en digitale activa te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken.

ASUS Pro WS W790E-SAGE SE

De ASUS Pro WS W790E-SAGE SE is een veelzijdig moederbord dat Intel Xeon W-3400 of W-2400 processoren kan overklokken. Bovendien heeft het acht geheugenmodulesleuven met ondersteuning voor maximaal 2 TB ECC R-DIMM DDR5 RAM, dat ook kan worden overklokt. Dit systeem biedt een brede waaier aan mogelijkheden voor intensieve taken.

Meerdere configuratiemogelijkheden

Dit moederbord beschikt over in totaal zeven PCIe 5.0 x16 slots, waardoor het de nodige flexibiliteit biedt om meerdere krachtige GPU’s te ondersteunen voor creatie, architectuur of gegevensanalyse. De configuratiemogelijkheden zijn volgens ASUS eindeloos en bieden een zeer uitgebreide keuze om het systeem volledig aan te passen aan de wensen van de gebruiker.

Snelle gegevensoverdracht

De ASUS Pro WS W790E-SAGE SE is uitgerust met dubbele Intel X710-AT2 10 Gb Ethernet-poorten, waardoor gegevensoverdrachten met een lage latentie in een handomdraai gebeuren. Dit zorgt voor een soepele en vlotte werking van het systeem en verhoogt de productiviteit van de gebruiker.

Op maat gemaakte opslag

Het moederbord is volgens ASUS ook uitermate geschikt voor ontwerpers die met enorme videobestanden werken. Zij kunnen namelijk meerdere NVMe-ssds in een RAID-formatie instellen voor enorme I/O-bandbreedte en naadloze weergave in hun montagebays. Er zijn ook twee SlimSAS-sleuven aan boord, waarmee industriële SSD’s kunnen worden aangesloten. Dit zorgt voor nog meer snelle opslagmogelijkheden, en biedt ook mogelijkheden voor server- en netwerkapparatuur.

ASUS Pro WS W790-ACE

De ASUS Pro WS W790-ACE is volgens ASUS een moederbord voor zakelijke gebruikers die een workstation nodig hebben voor bijvoorbeeld AI-ontwikkeling & data-analyse in de financiële of wetenschappelijke wereld. Het moederbord ondersteunt Intel Xeon W-2400- en W-3400-processoren, en heeft acht RAM-sleuven die tot 2 TB ECC R-DIMM RAM in een quad-channel configuratie ondersteunen.

Krachtige configuratiemogelijkheden

Het systeem biedt vijf PCIe 5.0 x16-sleuven, wat opnieuw multi-GPU-opstellingen mogelijk maakt. Dit zorgt volgens ASUS voor een snelle en vlotte werking van het systeem, en verhoogt de productiviteit van de gebruiker.

Geavanceerde opslagmogelijkheden

Met de drie SlimSAS-sleuven biedt de Pro WS W790-ACE geavanceerde opslagmogelijkheden. Dit is een groot voordeel voor gebruikers die veel opslagruimte nodig hebben. Daarnaast heeft het systeem een 10 Gbps Marvell® AQC113CS Ethernet-poort, wat klaar is voor network attached storage (NAS). Een 2,5 Gbps Intel I226-LM Ethernet-poort is klaar voor streaming of het uploaden van bestanden.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Mozilla Firefox verzamelt nu standaard gebruikersgegevens door update

Mozilla Firefox 128 is er en valt op, niet door praktische nieuwe functies, maar door een controverse over gegevensbescherming. Gebruikers beschuldige...

c’t-live 2024 spreker: Eric van Uden

c’t-live 2024: Wat zijn de gevolgen voor je (thuis)netwerk als je multi-gigabit internetverbinding eenmaal binnen is? Eric van Uden

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er