Asus L40S servers voor generatieve AI nu beschikbaar

Elwin Hodžić
0

Asus heeft aangekondigd dat je nu de ESC8000- en ESC4000-servers kunt bestellen, die zijn voorzien van de nieuwste NVIDIA L40S gpu’s. Volgens Asus verbeteren deze servers niet alleen de beschikbaarheid en prestaties, maar spelen ze ook een cruciale rol bij het versnellen van generatieve AI-transformaties.

Asus introduceert verbeterde ESC8000 & ESC4000 serversAsus introduceert verbeterde ESC8000 & ESC4000 servers

 

Uitgebreid aanbod aan servers

In de zakelijke omgeving is een IT-infrastructuur essentieel om de prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid in datacenters te verzekeren. Asus biedt verschillende servers aan die hieraan bijdragen. Voorbeelden hiervan zijn de ESC8000-E11 en ESC4000-E11 servers, die zijn gebaseerd op Intel, en de ESC8000A-E12 en ESC4000A-E12 servers, die zijn gebaseerd op AMD. Al deze servers zijn uitgerust met maximaal acht NVIDIA L40S gpu’s, waardoor de implementatie van AI mogelijk wordt. Dit geeft bedrijven toegang tot aanzienlijke gpu-capaciteit en prestaties voor AI-inferentie, en dit alles met een optimale verhouding tussen geïnvesteerde dollars en behaalde resultaten.

De Asus L40S gpu-servers stellen bedrijven in staat geavanceerde hardware-oplossingen te integreren die specifiek zijn ontworpen voor moderne workloads die versnelling vereisen. Met luchtdoorvoertunnels die zijn geoptimaliseerd voor zowel gpu’s als cpu’s, en een modulair ontwerp dat opslag- en netwerkfunctionaliteiten omvat, zijn deze servers geoptimaliseerd voor zowel efficiëntie als prestaties.

Multi-workload acceleratie

Gebaseerd op de Ada Lovelace-architectuur versnelt de NVIDIA L40S gpu verschillende toepassingen. Deze omvatten inferentie en training van taalmodellen, evenals grafische en video-gerelateerde toepassingen. De L40S GPU is ontworpen om inferentie, training, grafische en video workflows naar een geavanceerder niveau te tillen en daarmee een solide basis te vormen voor diverse AI-gestuurde toepassingen.

NVIDIA heeft officieel bevestigd en gevalideerd dat de volgende servers van Asus kunnen worden gebruikt met L40S gpu’s:

  • Voor Intel: ESC8000-E11, ESC4000-E11 en ESC4000-E10
  • Voor AMD: ESC8000A-E12, ESC8000A-E11, ESC4000A-E12 en ESC4000A-E11

Generatieve AI en 3D-rendering

Generatieve AI transformeert in belangrijke mate de evolutie van 3D-rendering. Zo zet Asus actief zijn eigen AI LLM-technologie in om algoritmes te gebruiken voor het genereren van complexe 3D-modellen, landschappen en realistische texturen vanuit data. Hiermee overschrijdt men vaak de grenzen van handmatige mogelijkheden volgens Asus. Ook stellen ontwerpers parameters in en laten de AI variaties genereren, wat tijd zou moeten besparen en artistieke visies volgens ASUS zou moeten verfijnen.

Daarnaast beweert Asus dat generatieve AI zelfs het bewerken van 3D-elementen vereenvoudigt. Dit zou ook van toepassing moeten zijn op gebruikers zonder professionele ervaring. Hierdoor wordt naar verluidt de realisatie van ideeën versneld.

Beschikbaarheid & prijs

Een server van Asus met NVIDIA L40S gpu’s is nu wereldwijd beschikbaar. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met een lokale Asus vertegenwoordiger.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er